ΣΥΔΑΠΤΤ: 6 Μάη Κάνουμε LOG OUT! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: 6 Μάη Κάνουμε LOG OUT! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΣΥΔΑΠΤΤ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

25/04/2021

Συναδέλφισσες, -οι,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, -το μεγαλύτερο σε διάρκεια λοκντάουν στην Ευρώπη, ανέτοιμο σύστημα υγείας/ μη επαρκής αριθμός ΜΕΘ και 10.000 νεκροί -, μετά τα δώρα,τα σκάνδαλα και τις μίζες σε φίλους, καναλάρχες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μετά την πλήρη πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, μετά την πρωτοφανή επίθεση στην νεολαία και στην κοινωνία, μετά τις «χειρουργικές» επεμβάσεις στα εργασιακά δικαιώματα έρχεται να δώσει την χαριστική βολή και να μας γυρίσει κυριολεκτικά 100 χρόνια πίσω.

Το νομοθετικό ανοσιούργημα Χατζηδάκη, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ο χειρότερος νόμος που έχει περάσει για τα εργασιακά από την Μεταπολίτευση και μετά. Είναι ένα Μνημόνιο που η κυβέρνηση νομοθετεί αυτοβούλως ,ξοφλώντας γραμμάτια στο ΣΕΒ, τους τραπεζίτες και όλους εκείνους που απαρτίζουν την «τρόικα εσωτερικού» .

Είναι η ταφόπλακα στη νέα γενιά, το πισωγύρισμα στις διεκδικήσεις και κατακτήσεις ενός αιώνα. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:

Θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και οδηγεί στην κατάργηση του 8ώρουΌλοι ακούσαμε τον «σούπερμαν» Χατδηδάκη και τις αστειότητες με τις ελιές και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους. Στην πράξη ο εργοδότης θα απαιτεί από τον εργαζόμενο να δουλέψει 10 ώρες και σε αντάλλαγμα μπορεί να του δώσει κάποιες μέρες άδεια (ποιος άραγε θα τον ελέγχει;) εντός 6μήνου. Τα περί διευθέτησης, συνδιαμόρφωσης , απόφασης του εργαζομένου είναι επικοινωνιακά ψεύδη και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ήδη υπαρκτό φαινόμενο το γνωρίζουν καλά αυτό.

Μετά από την ψήφιση αυτού το νόμου, το φαινόμενο θα «απελευθερωθεί» πλήρως.

Βάζει κράτος και εργοδοσία μέσα στα σωματεία

Γίνεται προϋπόθεση άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος η εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο.

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων δεν έχει κανένα άλλο νόημα πάρα την χειραγώγηση των σωματείων. Αποσκοπεί δε με διάφορες μεθόδους, όπως η στέρηση της δυνατότητας υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης και κήρυξης απεργίας σε αποκλεισμό των πιο δραστήριων σωματείων. Επιπλέον δε, παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο/ ορόσημο 1264/1982 (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών), επιθυμούν τον πλήρη «ευνουχισμό» και την «εξημέρωση» των σωματείων στα πρότυπα των φθαρμένων και πλήρως απαξιωμένων κίτρινων και εργοδοτικών σωματείων.

Θέτει κριτήρια που καθιστούν την κήρυξη απεργίας από πολύ δύσκολη έως ανέφικτηΗ ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας γίνεται από δυνατότητα υποχρέωση. Η υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία καταστρατηγεί την ασφάλεια των συνελεύσεων και τη μυστικότητα της ψήφου, αφού δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιος παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές διαδικασίες. Χάνεται η φυσική παρουσία, ο διάλογος, η ζύμωση μεταξύ των εργαζομένων. Επιπλέον όποιος δεν έχει την τεχνολογική δυνατότητα ή γνώση να συμμετέχει, αποκλείεται από τις σωματειακές διαδικασίες.

Ποινικοποιείται η περιφρούρηση της απεργίας

Ακόμη και αν το σωματείο καταφέρει μέσω της αναγκαστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να περάσει την απεργία, αυτή στην ουσία της δεν θα είναι απεργία. Όλες και όλοι ξέρουμε πόσο εκβιαστικά λειτουργούν τα αφεντικά όταν τα βρίσκουν σκούρα με τις απεργίες. Έτσι οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και εκβιασμοί των εργοδοτών από τη μια νομιμοποιούνται, ενώ η δυνατότητα των εργαζομένων να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους καταλήγει στα δικαστήρια!

Με την μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ, δίνει την χαριστική βολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Με το πέρασμα όλου τον ελεγκτικού μηχανισμού στον ΟΜΕΔ, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από εργοδότες. καταργείται και το δικαίωμα του εργαζόμενου να βρει με θεσμικά μέσα το δίκιο του. Έτσι ο έλεγχος για τον αν οι εργοδότες τηρούν την νομιμότητα θα γίνεται από τους ίδιους τους εργοδότες!!!

Συνάδελφοι, -ισσες,

Αυτό το νομοσχέδιο καταφέρνει ότι δεν κατάφεραν τα μνημόνια και οι τρόικες 10 χρόνια τώρα. Η φετινή Πρωτομαγιά πιάνει κυριολεκτικά το νήμα των αγώνων του 1886 στο Σικάγο και 1936 στην Θεσσαλονίκη. Ή θα νικήσουμε, τιμώντας τους παράλληλα τους αγώνες της τάξης μας και του λαού μας, ή ο συνδικαλισμός θα περάσει στην πλήρη απαξίωση και οι εργαζόμενοι θα ζήσουν μέσα στο έρεβος! Είναι η ώρα , τώρα και όχι αύριο, να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας!

Στον οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων απαντάμε: STOP!

Στην κατάργηση του 8ώρου απαντάμε: Kερθήθηκε με αίμα και θα ματώσετε για να το καταργήσετε!

Στην απαξίωση των σωματείων απαντάμε: Μας ξέρουν οι εργαζόμενοι που μας εμπιστεύονται, μας ξέρουν και οι εργοδότες που μας μεταθέτουν, μας εκβιάζουν και ενίοτε μας απολύουν!

Είμαστε το κύτταρο της Δημοκρατίας, είμαστε μεις που θα ρίξουμε τον εαυτό μας στην πρώτη γραμμή της μάχης!

Στην λειτουργία social media των σωματείων και την απεργία μέσω likes απαντάμε: Η απεργία είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, θα την περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο. Θα είμαστε στο δρόμο να παλεύουμε για το δίκιο μας!

Στην κατάργηση του ΣΕΠΕ απαντάμε: Θεσμικά και αγωνιστικά θα μας βρείτε απέναντί σας!

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

6 ΜΑΗΚΑΝΟΥΜΕ LOG OUT!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απεργούμε για να ΜΗΝ είναι η τελευταία μας απεργία!!!

ΤΟ Δ.Σ