Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 1ης Απρίλη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 1ης Απρίλη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ 13:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε κοινούς αγώνες ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία ,στην υγεία και τις σπουδές των παιδιών μας. Χιλιάδες φοιτητές στο πλάι των εργαζόμενων έστειλαν πολλαπλές φορές έστειλα ηχηρό στην κυβέρνηση ότι τα νομοσχέδια έχουν καταδικαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας και ότι θα κάνουμε τα πάντα να μην εφαρμοστούν. Ο κοινός βηματισμός εργαζόμενων και φοιτητών και η κοινή δράση έδειξαν ότι ποιος είναι ο δρόμος και γιατί μας φοβούνται.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να πάρει μέτρα υπεράσπισης της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Συζητάει να ανοίξει τομείς όπως ο τουρισμός προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κρατάει τα Πανεπιστήμια κλειστά ενώ μπορούν να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα οι business και τα ερευνητικά προγράμματα συνεχίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τη καταστολή την αστυνομοκρατία και την πανεπιστημιακή αστυνομία μπορούν να μας σταματήσουν, να βάλουν φρένο στην οργανωμένη και συλλογική πάλη να βάλουν στο γύψο τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. Η όξυνση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας πάει χέρι-χέρι με την εφαρμογή μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες μας. Χθες ήταν τα μαθητοδικεία, το ξύλο στους συνταξιούχους, ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις φοιτητών στο άγαλμα του δολοφόνου Τρούμαν, το ιδιώνυμο και τα πογκρόμ στα ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς.. Σήμερα είναι η εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το ξύλο σε οικογένειες στη Νέα Σμύρνη, οι καταγγελίες για βασανισμούς, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την ένταση της καταστολής θα βάλουν φρένο στους αγώνες μας απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν!

Υπάρχει ελπίδα! Και αυτή βρίσκεται μέσα από τον συλλογικό αγώνα μέσα από τους συλλόγους μας. Γνωρίζουν ότι η δική μας δύναμη βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη και για αυτό προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται. Γι’ αυτό συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ακόμα και των υγειονομικών που δίνουν μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία για την προστασία της υγείας μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να προχωρήσουν σε συσκέψεις συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζομένους στα Πανεπιστήμια καθώς και με τους φοιτητικούς συλλόγους ώστε να εμποδιστει η εφαρμογή του νόμου από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας 12 με τέλος του ωραρίου αλλά και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1 Απρίλη στην Αθήνα στις 13:00 στα Προπύλαια αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις που έχουν οριστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμιά εφαρμογή του νόμου ΚΕΡΑΜΕΩΣ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! Ούτε σκέψη για νέο Νόμο Πλαίσιο!
  • Να ανοίξουν οι Σχολές για το εαρινό εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας!
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία!!
  • Ούτε σκέψη για ηλεκτρονικές διαδικασίες των σωματείων (Γενικές Συνελεύσεις, εκλογές)
  • Κανείς συνάδελφος να μην συμμετέχει στις επιτροπές ασφάλειας των Ιδρυμάτων.