Εργαζόμενοι της Forthnet : Επιστολή στον πρωθυπουργό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι της Forthnet : Επιστολή στον πρωθυπουργό

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας ζητούν από την κυβέρνηση με ανοιχτή επιστολή τους εργαζόμενοι της Forthnet – Nova.

Πρόκειται για μία επιστολή την οποία απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Νίκο Παππά (Ψηφιακής Πολιτικής) και Εφη Αχτσιόγλου (Εργασίας), την Eθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Τράπεζα της Ελλάδος και κοινοποίησαν στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Forthnet.

Επισημαίνουν ότι στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι, ενώ αν συνυπολογιστούν όσοι βρίσκονται στο δίκτυο καταστημάτων της Nova φτάνουν τους 1.400, αριθμός που αυξάνει αν προστεθούν και εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Επισημαίνουν ότι επίκειται αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας «ως αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης που έχουν οργανώσει οι πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου».

Να θυμίσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός που έχει αναλάβει η Νοmura για λογαριασμό τεσσάρων τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Βank) για τη διάθεση ποσοστού της Forthnet σε στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση για τη διάθεση ποσοστού (32,8% ή και μεγαλύτερου) της Forthnet έχουν προχωρήσει επτά επενδυτικά σχήματα (Wind/Vodafone, Apollo Capital Management, Golden Tree Asset Management, Pillarstone, PCCW, Odyssey Consulting και η σύμπραξη Providence-Antenna Group).

Στις 12/3 αναμενόταν να κατατεθούν δεσμευτικές προτάσεις αλλά δόθηκε παράταση μέχρι αύριο 16/3 χωρίς να αποκλείεται να πάει και λίγες μέρες παρακάτω η ιστορία.

Σημειώνουν ότι ήδη παρατηρείται συρρίκνωση «στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών (π.χ. πρόσφατη εξαγορά CYTA Hellas από Vodafone)» και δραματική μείωση θέσεων εργασίας, γι’ αυτό και ζητούν από πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς «να αναλάβετε δράση, να παρέμβετε με όλα τα δυνατά μέτρα που επιβάλλουν οι νόμοι και να μας εγγυηθείτε ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας και δεν θα γίνει καμία απόλυση, που θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των οικογενειών και των παιδιών μας».

Οι εργαζόμενοι της Forthnet, βλέποντας ουσιαστικά όσα συμβαίνουν στον χώρο των μίντια και των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια, ζητούν να εξασφαλιστούν όροι υγιούς ανταγωνισμού και να αποφευχθούν ολιγοπωλιακές καταστάσεις που οδηγούν σε δραματική μείωση θέσεων εργασίας, αλλαγές εργασιακών όρων και προϋποθέσεων και πάει λέγοντας.

Η διοίκηση της Forthnet παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να σχολιάζει τις κινήσεις των εργαζομένων.

Αναδημοσίευσηαπο :efsyn.gr

Συντάκτης: