Σωματείο Εργαζόμενων σε Εργολάβους: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση, απόφαση για απεργία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Εργαζόμενων σε Εργολάβους: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση, απόφαση για απεργία

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Την Πέμπτη 8/3/2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του σωματείου μας, με θέμα συζήτησης τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας που συνεχίζουν να ταλανίζουν την εργασιακή καθημερινότητά μας.
Η Θεσσαλονίκη, παρά τις προσπάθειες κάμψης του αγωνιστικού μας φρονήματος από την εργοδοσία, με τον ξυλοδαρμό που υπέστη συνάδελφος , αποφάσισε κατόπιν ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ομόφωνα, 48ωρη απεργία για την Θεσσαλονίκη και 24ωρη για την Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι ο εργαζόμενος ο οποίος ξυλοκόπησε τον εργάτη με αφορμή την παρουσία του στην ψηφοφορία για τις κινητοποιήσεις, απολύθηκε κατόπιν αιτήματος του ΔΣ του σωματείου και θεσμικής του παρέμβασης.

Ζητούμε
-Την άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
-Να δοθεί τέλος στις ελαστικές μορφές εργασίας και κυρίως να δοθεί τέλος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπου μετά από τρείς ανανεώσεις δίνετε διακοπή στην εργασία 45ημερών
-Το τέλος της απλήρωτης, αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας σε εργολάβους .
-Την άμεση καταβολή των επιδομάτων βάρδιας, γάμου, ανθυγιεινής εργασίας καθώς και την καθημερινή διανομή γάλακτος στους εργολαβικούς εργαζόμενους των ΕΛΠΕ.
-Το τέλος στις μισθολογικές ανισότητες σε εργαζόμενους στον ίδιο εργολάβο και αναγνώριση τριετιών .
-Την αποκατάσταση της ασφαλιστικής κάλυψης από 101 μικτά , σε 106 βαρέα ανθυγιεινά στους συναδέλφους στην καθαριότητα .
Καμία άλλη ανοχή στην κοροϊδία των εργολάβων και της διοίκησης των ΕΛΠΕ που νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος.
Ψηφίζουμε:
Την Τετάρτη 21/3/2018 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στα γραφεία του σωματείου μας στις εγκαταστάσεις Ασπροπύργου μέχρι τις 15:00.Την Πέμπτη 22/3/2018 θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας . Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς γυρίζουμε τα γρανάζια, εμείς δουλεύουμε τις μηχανές. Όλοι την Τετάρτη και την Πέμπτη στην ψηφοφορία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις