Καταγγελία της ΟΣΜΕ για παράνομη και καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία της ΟΣΜΕ για παράνομη και καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους

Παρορμητικά και αλόγιστα αντιδρώντας  η διοίκηση του  Προμηθευτικού  Συνεταιρισμού ΠΕ Μετόχων ΚΤΕΛ  Ν.  Πρέβεζας,  κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου Γεώργιου Σιαφάκα, συνδικαλιστικού στελέχους και Προέδρου του κλαδικού Σωματείου  Εργαζομένων  ΚΤΕΛ  Πρέβεζας  &  Οδηγών Φορτηγών. 

Χωρίς να χάσει χρόνο, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της σημαντικής καταγγελίας του προαναφερόμενου Σωματείου κατά της επιχείρησης ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε, ο Συνεταιρισμός  των μετόχων του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας σπασμωδικά και εκδικητικά ενεργώντας, εγγράφως και  δια δικαστικού επιμελητή ενημέρωσε τον εργαζόμενο Γεώργιο Σιαφάκα, Πρόεδρο του Σωματείου  Εργαζομένων  ΚΤΕΛ  Πρέβεζας  &  Οδηγών Φορτηγών για την απόλυσή του. 

Έχοντας κατά νου και θεωρώντας ως ευκαιρία, την υγειονομική κρίση, την αναμπουμπούλα στα εργασιακά, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την δεδομένη νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, την συμφεροντολογική και προνομιακή σχέση των ΚΤΕΛ με την Κυβέρνηση και το  Υπουργείο Μεταφορών,  η Διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού των μετόχων του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας, αδίστακτα και μη αντέχοντας την κριτική και τον καταγγελτικό λόγο, προχώρησε στην αναιτιολόγητη απόλυση του Γεώργιου Σιαφάκα, προστατευόμενου συνδικαλιστικού στελέχους.

Και αυτή, η δια της απόλυσης, μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης του Προέδρου,  απονέκρωσης του Σωματείου και απενεργοποίησης της δράσης και των ενεργειών του, θα πέσει στο κενό. 

Δεν έχουν παραδειγματιστεί απ’ ότι φαίνεται, οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ Πρέβεζας, από  την αποτυχία του αντίστοιχου εγχειρήματος του 2009 και εσπευσμένα επιχειρούν για δεύτερη φορά την εργασιακή και συνδικαλιστική εξαφάνιση του εργαζόμενου Γεώργιου Σιαφάκα. 

Δεν θα το επιτρέψουμε…

Εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεσή μας, να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στον συναγωνιστή Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων  ΚΤΕΛ  Πρέβεζας  &  Οδηγών Φορτηγών και εκλεγμένο αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας Γιώργο Σιαφάκα. 

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα

Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν θα περάσει

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ