Στη Βουλή η δίωξη συνδικαλιστή επικουρικού γιατρού του «Άγιος Σάββας»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στη Βουλή η δίωξη συνδικαλιστή επικουρικού γιατρού του «Άγιος Σάββας»

Στη Βουλή έφερε ο Ανδρέας Ξανθός με ειδική αναφορά του το θέμα της εκδικητικής μεταχείρισης και δίωξης συνδικαλιστή επικουρικού γιατρού που υπηρετεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με καταγγελία  του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ , ο επικουρικός γιατρός και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα» Κ. Καταραχιάς αρχικά μετατέθηκε αυθαίρετα με απόφαση της 1ης ΥΠΕ στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» παρότι είναι εργαστηριακός γιατρός .   Στη συνέχεια του ανακοινώθηκε ότι η σύμβαση του δεν θα παραταθεί μέχρι τις 31/10/2021 όπως προβλέπει ο νόμος για όλο το επικουρικό προσωπικό , αλλά θα λήξει παράνομα και αναιτιολόγητα στις 31/3/2021 . Είναι προφανές ότι πρόκειται για κινήσεις ρεβανσισμού απέναντι σε «ενοχλητικές φωνές» και εκφοβισμού των εργαζομένων του ΕΣΥ και των εκπροσώπων τους , με την πλήρη κάλυψη του Υπουργείου Υγείας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τη μάχη ζωής και αξιοπρέπειας που δίνει το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ  , θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων για ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην δημιουργία μιας «ασπίδας προστασίας» απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην παραβίαση θεμελιωδών  δικαιωμάτων και ελευθεριών .

ΠΗΓΗ: https://left.gr