«Χρόνια πολλά» στον Μητσοτάκη από απλήρωτους εργαζόμενους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Χρόνια πολλά» στον Μητσοτάκη από απλήρωτους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό κηρύσσουν στις 24 Δεκεμβρίου Πανελλήνια ημέρα δράσης

Αόρατοι για την κυβέρνηση εξακολουθούν και βρίσκονται περίπου 135.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό οι οποίοι επανέρχονται με ανακοίνωσή τους για να θυμίσουν στην κυβέρνηση πως τους έχουν ξεχάσει στην ανεργία.

Στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται ειδική μνεία για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό που δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι οι 85.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης μέχρι τον Οκτώβριο και έχουν υπαχθεί πλέον στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ, αλλά η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας θα καταβληθεί τουλάχιστον 40 μέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

«Για εμάς κ. πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά τι θα έχει το εορταστικό τραπέζι» αναφέρουν με νόημα στην επιστολή με τίτλο «Χρόνια πολλά κύριε πρωθυπουργέ».

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕΕΤ:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας.

Αναλυτικότερα:

Οι 85.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό που μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν σε αναστολή σύμβασης (534€ + ένσημα + μείωση ενοικίου 40%) τους οδηγήσατε πλέον στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή στα 400€ χωρίς υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις και το κυριότερο; Η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ θα καταβληθεί μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

1ο μεγάλο ευχαριστώ!

Οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό δεν είχαν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, ελάχιστοι από αυτούς πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και δυστυχώς τίποτα άλλο από τον Αύγουστο ενώ η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς δεν έχουν εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020 (εργαζόμενοι που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ για έκτακτη επιδότηση το Καλοκαίρι, εργαζόμενοι σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).

Και φυσικά ευχές κι από τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινές τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος εκεί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γιʾ αυτούς.

2ο μεγάλο ευχαριστών!

Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά τι θα έχει το εορταστικό τραπέζι;

Επειδή λοιπόν όπως πολύ σωστά λέτε και εσείς “τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά”, επιλέγουμε να τα περάσουμε μαζί σας στον δρόμο, κηρύσσοντας την 24/12/2020 Πανελλήνια ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου μας, ώστε τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλη την χώρα, να πουν τα Κάλαντα που και αυτά θα είναι φέτος διαφορετικά.

Δεχτείτε λοιπόν τις ευχαριστίες μας για την ….στήριξη που μας παρείχατε (όπως και το 15Αύγουστο) και τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και ευημερία το 2021.

Ελπίζουμε το νέο έτος να μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό, ώστε να επιστρέψουμε στην δική μας κανονικότητα.

Αυτήν του αγώνα και των διεκδικήσεων!

https://www.avgi.gr