Στα όρια τους οι ξενοδοχοϋπαλληλοι της Κρήτης – Τι ζητούν

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα όρια τους οι ξενοδοχοϋπαλληλοι της Κρήτης – Τι ζητούν

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε προκηρύξει με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας τουρισμού την Κυριακή 27/09/20 δράσεις για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό .Με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα της εξάπλωσης του covid-19,οι όποιες κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί δεν θα πραγματοποιηθούν.

Αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης κοινή δράση των Πρωτοβάθμιων σχετικών Σωματείων των 4 Νομών. «Προχωρούμε σε κοινή σύσκεψη-συνέντευξη τύπου και καταθέσεως υπομνήματος στην Περιφέρεια Κρήτης .Οι επαφές και οι προσπάθειες συνεχίζονται τόσο στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητούμε συνάντηση μαζί του προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που μας αφορούν

Ζητούμε-Διεκδικούμε

-Για όλους τους συναδέλφους είτε δούλεψαν στον επισιτισμό είτε στον τουρισμό .

-Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κήρυξη αυτών ως γενικώς υποχρεωτικές.

-Την μονομερή δυνατότητα δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τον ίδιο τον εργαζόμενο ,ακόμα και αν έχει απολυθεί για τον Μήνα Οκτώβριο, διότι όπως είναι γνωστό οι εποχικές επιχειρήσεις κλείνουν φέτος νωρίτερα λόγω συνεπειών της πανδημίας.

-Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ε)προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί έως τον Απρίλιο του 2021.

-Ρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ,ΕΝΦΙΑ,Δάνεια και προστασία της Α’ κατοικίας από τυχόν πλειστηριασμούς καθώς και δωρεάν είσοδο των παιδιών μας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.-Να τηρούνται από όλες τις επιχειρήσεις εστίασης-επισιτισμού και τουρισμού όλα τα πρωτόκολλα υγείας που έχουν θεσπιστεί και οι επιχειρήσεις να πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό με το κόστος να επιβαρύνει τον εργοδότη.

-Ζητάμε επιτακτικά την επαναφορά της απονομής εφάπαξ στην 20ετία όπως ίσχυε τόσα χρόνια παράλληλα όσοι συνάδελφοι έχουν απόφαση κύριας συνταξιοδότησης να τους αποδοθεί άμεσα το εφάπαξ ή επιστροφή εισφορών αφού η καθυστέρηση έχει φτάσει σχεδόν τα 3 χρόνια.

-Επίσης μετά τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε μέσα στην πανδημία ζητούμε την ένταξη του συνόλου των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρες και η Ομοσπονδία μας 7 μήνες τώρα αγωνίζεται να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας όσο γίνεται αλώβητοι. Εχουμε καταφέρει αρκετά και συνεχίζουμε όμως επικεντρώνοντας τις προσπάθειες στον κυρίαρχο στόχο μας.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Το τελευταίο διάστημα όλες οι δράσεις μας πραγματοποιήθηκαν σεβόμενοι όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούσαν στην πανδημία ,όμως εάν κριθεί απαραίτητο οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν, με ζωντανή παρουσία και με δραστικά

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr