Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Δεν πρόκειται τα συνδικάτα να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Δεν πρόκειται τα συνδικάτα να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Με αφορμή την τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020,  αιφνιδιαστικά στη Βουλή για ψήφιση, για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προβλέπει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για μια ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος που έρχεται ως συνέχεια των απαράδεκτων ρυθμίσεων Αχτσιόγλου για το 50%+1, ως προς την απαρτία των γενικών συνελεύσεων, και Βρούτση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και το μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, πως είτε ψηφιστεί είτε όχι, η τροπολογία, δεν πρόκειται τα συνδικάτα να την εφαρμόσουν.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε διαδικασίες «ευνουχισμού» του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, που ανοίγουν τον δρόμο για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στη λειτουργία τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.