Τετράωρη στάση εργασίας αύριο των λιμεναργατών του ΟΛΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τετράωρη στάση εργασίας αύριο των λιμεναργατών του ΟΛΠ

Προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από τη 1.00 μμ έως τις 5.00 μμ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ αντιδρώντας σε ανάθεση των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στις λιμενικές εγκαταστάσεις και ζητώντας την πρόσληψη προσωπικού.

«Παρά τις διαμαρτυρίες αλλά και την προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποίησε ο κλάδος στις 17 Ιουλίου για την προκήρυξη παροχής και ανάθεσης υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στον Σταθμό Αυτοκινήτων αλλά και σε λοιπές Λιμενικές Εγκαταστάσεις, η Διοίκηση του ΟΛΠ επανέλαβε τη διαδικασία με καταληκτική ημερομηνία στις 17 Σεπτεμβρίου. Παραμένουμε απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις που θίγουν και υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας σήμερα και στο μέλλον» αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

Η Ένωση Λιμενεργατών τονίζει επίσης ότι «η διοίκηση του ΟΛΠ οφείλει να προχωρήσει σε προσλήψεις λιμενεργατών για να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού αντί να ψάχνει στην αγορά για εργολάβους».

Επίσης ζητά να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη προκήρυξη και η διοίκηση να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για προσλήψεις λιμενεργατικού προσωπικού.

πηγή: sofokleousin.gr