Θερίζει ο covid-19 στους χώρους εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θερίζει ο covid-19 στους χώρους εργασίας

Ταβάνι χτύπησαν τα κρούσματα καθώς έφτασαν τα 372.

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα, καθώς 114 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα τα οποία συνδέονται με τη γνωστή εστία μετάδοσης στο εργοστάσιο-κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά. Άλλα 29 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική. 

Έχουμε και τους γραφικούς που λένε άκουσον άκουσον ότι φταίνε οι εργαζόμενοι γιατί λέει δεν ήθελαν να χάσουν το μεροκάματο. Απίστευτο να μην θέλουν να χάσουν μεροκάματο να μην θέλουν να εργαστούν απλήρωτη υπερωρία ….  Η γνωστή εύκολη λύση για όλα φταίει κάποιος άλλος. Συνήθως ο αδύναμος, o άλλος, ο εργάτης, ο μετανάστης.
Όταν έχεις 114 κρούσματα σε έναν μόνο εργασιακό χώρο σημαίνει ότι κάτι πάει πολύ λάθος. Από την αρχή ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει την σημασία της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους δουλειάς. Έμεινε στα ελάχιστα δυνατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων, απέφυγε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να θίξει έστω και στο ελάχιστο τα εργοδοτικά προνόμια και φυσικά σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες αγνόησε τον ρόλο των συνδικάτων. Το ότι έχει παρθεί απόφαση να τελειώνουμε με το ΣΕΠΕ και την προστασία της εργασίας είναι γνωστό, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η επιμονή να προχωρήσουν έτσι ακόμα και όταν απειλείται η δημόσια υγεία.

ΥΓ. Ακόμα και η πιο βασική σκέψη, ότι όταν αναγκάζεις σε απλήρωτη εργασία έναν άνθρωπο -ανάμεσα στα άλλα- στην ουσία τον αποθαρρύνεις από το να απευθυνθεί στον γιατρό με την πρώτη ένδειξη, διαφεύγει από το επιτελικό μας κράτος.

http://arsyeka.blogspot.com/