To Υπ. υγείας εμπαίζει για μικροκομματικές σκοπιμότητες ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς Συμβασιούχους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο To Υπ. υγείας εμπαίζει για μικροκομματικές σκοπιμότητες ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς Συμβασιούχους

Υπ. Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Τελικά, εκεί στο Υπουργείο Υγείας, πέρα από την διαπιστωμένη πλέον ανικανότητα στη διαχείριση της Πανδημίας , αποδεικνύονται καθημερινά και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες στην αντιμετώπιση των Συμβασιούχων που υπηρετούν στις Δημόσιες Δομές. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικές από τη μία οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, και από την άλλη οι γνωστές αντικρουόμενες δηλώσεις και δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου σχεδόν μέρα παρά μέρα, για το τι «μέλλει γενέσθαι» για τους Συμβασιούχους.

Στην αρχή ήταν οι δηλώσεις του κ. Κικίλια, ότι η «Κυβέρνηση θα μονιμοποιήσει(;) τους Συμβασιούχους Νοσηλευτές που έχουν προσληφθεί για το Covid-19». Μετά, από σχετικές διαμαρτυρίες, η Δέσμευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ αφορούσε «ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς Νοσηλευτές». Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των Υπουργών « η μονιμοποίηση(;) θα γινόταν με Ειδική Μοριοδότηση των Επικουρικών Νοσηλευτών, όπως με τη 2Κ/19..» . Για τις υπόλοιπες Κατηγορίες Συμβασιούχων δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Μάλιστα, ήρθε η Κυβέρνηση και νομοθέτησε στις 1/8/2020 με ΠΝΠ τη παράταση όσων συμβάσεων έληγαν το επόμενο διάστημα έως 31/12/2020( παράταση κοροϊδία 1-1 ½ μήνα…) μόνο σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων και Τραυματιοφορείς. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες (Διοικητικό, Τεχνικό, Λοιπό Επιστημονικό, Παρασκευαστές, Ακτινολόγους, Βοηθητικό κ α ) δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ και προφανώς δεν προβλέπεται η ανανέωση τους, σε όσες λήγουν το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, και για όσες ανανεωθούν μέχρι 31/12/2020, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από το Υπουργείο Υγείας για τη τύχη και το μέλλον τους από 1/1/2021. Προκαλεί δε ερωτηματικά, η απόφαση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τη παράταση κοροϊδία του 1 ½ μήνα, και όχι για ετήσια παράταση, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Νομοθετική πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από τους Συμβασιούχους, αλλά και από τις Υπηρεσίες, που θα στερούνταν ΕΜΠΕΙΡΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ προσωπικό. Μάλιστα η δήλωση του Συμβούλου του κ. Κοντοζαμάνη «δεν σας χρειαζόμαστε και για αυτό σας διώχνουμε!!» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης των Συμβασιούχων Επικουρικών.

Κάτω από τις διαμαρτυρίες των Επικουρικών , αλλά και την πρόσφατη υποβάθμιση του ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, το άλλαξε το παραμύθι(;) όσο αφορά το μέλλον των Επικουρικών Συμβασιούχων.

Με 2 διαφορετικές δηλώσεις του πλέον ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ η Κυβέρνηση της Ν.Δ « για τη μετατροπή ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών που ήδη υπηρετούν και παλιών και νέων, σε Συμβάσεις ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(!!) και τη Μονιμοποίηση τους». Μάλιστα, όπως δήλωσε, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές Κυβερνητικές πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να αναφέρει το Θεσμικό Νομικό Πλαίσιο για την υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις, προκαλούν πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό για το πόσο αποτελούν νέα «επίσημη Θέση» της Κυβέρνησης όταν πρόσφατα νομοθέτησε μη ανανέωση Συμβάσεων, ενώ είναι και γνωστή και πάγια η εκφρασμένη της θέση για τη Συνταγματική Νομιμότητα της μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου.

Μέχρι λοιπόν να υπάρξουν οι σχετικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τη μετατροπή των Συμβάσεων σε Αορίστου, όπως ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ο κ. Κικίλιας, ας φροντίσει να «διορθώσει» το σχετικό άρθρο και να επεκτείνει ΟΛΕΣ τις συμβάσεις ΟΛΩΝ των Κατηγοριών που λήγουν τους επόμενους μήνες μέχρι 31/12/2021 ή μέχρι τη Μονιμοποίηση τους(;). Εάν δε το κάνει αυτό χθες η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, θα αποδείξουν στη Πράξη ότι κοροϊδεύουν και εμπαίζουν για προφανής μικροκομματικές σκοπιμότητες ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς Συμβασιούχους. Για να δούμε λοιπόν. Θα υλοποιήσει όσα υπόσχεται ή θα περάσει για άλλη μια φορά κάτω από το πήχη που η ίδια έβαλε. Ιδού η Ρόδος…