ΠΕΝΕΝ: Καταργούν τη ΣΣΕ στη ποντοπόρο ναυτιλία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΝΕΝ: Καταργούν τη ΣΣΕ στη ποντοπόρο ναυτιλία

ΠΕΝΕΝ: Μήνυμα προς Πλακιωτάκη – Βενιάμη και λοιπούς παρατρεχάμενους τους

Από συγκεκριμένη πηγή (το κύρος και την αξιοπιστία της δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε) πληροφορηθήκαμε το παρασκήνιο που αφορά τη γνωστή αντιδραστική ντρο-πολογία της κυβέρνησης για τη κατάργηση της ΣΣΕ στη ποντοπόρο ναυτιλία και ταυτόχρονα επιχειρήθηκε μια άνευ προηγουμένου επέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των ναυτεργατικών σωματείων.

Ο λόγος γίνεται για τον καθορισμό με διάταξη – νόμου των θητειών στα σωματεία η οποία τίθεται σε ισχύ και εφαρμόζεται με αναδρομικότητα..,

Παρόμοια νομοθετική διάταξη είχε θέσει σε εφαρμογή η φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών για να αντικαταστήσει τις εκλεγμένες διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων και μέσα από εκλογές-παρωδία να τοποθετήσει τους δικούς της εγκάθετους στις διοικήσεις των σωματείων, οι οποίες υπηρέτησαν πιστά τη πολιτική της και βεβαίως αυτή του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Εδώ προκύπτει ότι η ρύθμιση αυτή επιβλήθηκε ευθέως από το εφοπλιστικό κατεστημένο και η στόχευση ήταν πολύ συγκεκριμένη….

Η δήθεν δημοκρατική αυτή παρέμβαση βγάζει μάτι και φανερώνει ότι ήταν συμβόλαιο-δέσμευση και ότι έγινε κατ’ επιταγή των εφοπλιστών!!!

Θυμίζουμε ότι σε παλιότερη συνέντευξη του Βενιάμη σε ραδιοφωνική εκπομπή αυτός είχε στοχοποιήσει τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ (και μόνο αυτόν)  για τη πολυετή θητεία στα όργανα του Σωματείου μας…

Σε συνάντηση του επίσης σε Υπουργό Ε.Ν του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαιτήσει να μην επιχειρηθεί οποιαδήποτε κίνηση που θα άλλαζε την κατάσταση στη ΠΝΟ και πολύ περισσότερο κατέστησε σαφές ότι Ναύτης δεν μπορεί να ηγηθεί στην ΠΝΟ και ότι η θέση αυτή δικαιωματικά ανήκει σε Πλοίαρχο ο οποίος είναι και το κουμάντο στο πλοίο!

Η εφοπλιστική αυτή παρέμβαση δείχνει και αποκαλύπτει τα παρακάτω:

– Θεωρούν τον εκάστοτε υπουργό μαριονέτα και αχθοφόρο τους για να του επιβάλουν τις θέσεις τους.

– Ότι οι εφοπλιστές αφού δοκίμασαν διάφορες βρώμικες μέθοδες, οι οποίες στο πέρασμα του χρόνου απέτυχαν παταγωδώς, έφθασαν στο σημείο να επιβάλουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεμπερδέψουν με τους ανεπιθύμητους που αντιπαλεύουν την επιχειρηματική ασυδοσία τους!

– Η συγκεκριμένη όπως και άλλες εφοπλιστικές παρεμβάσεις (περιοριζόμαστε στη ναυτιλία) αποκαλύπτουν το κατάντημα των πολιτικών διαχειριστών του αστικού συστήματος που λειτουργούν απροσχημάτιστα ως ανδρείκελα των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σημειώνουμε ότι η «δημοκρατική» λύση που επέλεξαν δεν ισχύει στη εκλογή για την ελληνική Βουλή, δεν ισχύει για τα πολιτικά κόμματα, δεν ισχύει θεσμικά σε όλη την έκταση του συνδικαλιστικού κινήματος!

Υπενθυμίζουμε ότι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ήταν βουλευτής  60 χρόνια, η αδελφή του είναι ήδη 32 χρόνια, θυμίζουμε επίσης ότι και ο φίλος τους Βενιάμης τροποποίησε το καταστατικό της ΕΕΕ αυξάνοντας τις θητείες για τη παραμονή του σ’ αυτή!!!

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα που προκύπτει; Η δημοκρατία τους είναι κομμένη και ραμμένη στα δικά τους μέτρα και σταθμά, στα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις…

Συνιστούμε στους: Βενιάμη – Πλακιωτάκη και λοιπούς παρατρεχάμενους τους να μην βιαστούν να πανηγυρίσουν για την επιτυχία τους, φυσικά αναφερόμαστε στη ΠΕΝΕΝ και όχι στους παραδομένους συνδικαλιστές όλων των άλλων αποχρώσεων που δηλώνουν οπαδοί της αστικής και εφοπλιστικής νομιμότητας και με την στάση τους υλοποιούν κάθε βρώμικη κυβερνητική και εφοπλιστική μεθόδευση.

Στην ΠΕΝΕΝ υπάρχουν ικανά στελέχη να αναλάβουν και να συνεχίσουν το έργο, την πορεία και την δράση που πιστά ακολουθεί η ιστορική μας Ένωση από το 1983, σ’ αυτό να μην έχουν καμία αμφιβολία..

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δηλώσουμε συμμόρφωση – υποταγή στο αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα που σκάρωσαν, μεθόδευσαν και νομοθέτησαν οι κοινωνικοί εταίροι στην Βουλή!

Ο λόγος ανήκει στα χιλιάδες  μέλη της ΠΕΝΕΝ, στα θεσμοθετημένα όργανα του Σωματείου,  τα οποία αυτά και μόνο θα λάβουν τις αποφάσεις με κριτήριο όχι τον νόμο εφοπλιστών – κυβέρνησης αλλά με βάση την υπηρέτηση των συμφερόντων του κλάδου μας και την πάλη ενάντια στην εφοπλιστόδουλη  πολιτική η οποία τσακίζει και καταστρέφει τα ναυτεργατικά δικαιώματα και οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.

Να περιμένουν λοιπόν τα νεότερα σ’ αυτό που θεωρούν ότι εξασφάλισαν με τον νόμο τους από τον ιστορικό μας κλάδο!!!