Εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ: Ζητούν μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και επιτάχυνση προσλήψεων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ: Ζητούν μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και επιτάχυνση προσλήψεων
  • Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ αναφέρει σχετικά:

Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενες επιστολές μας, από ανακοινώσεις μας, από προφορική και τηλεφωνική επικοινωνία μα και μετά από την τελευταία συνάντηση μας, ο Σύλλογος Προσωπικού θεωρεί απαραίτητο και αναγκαίο στις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν (νέας έξαρσης της πανδημίας), να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, μα και η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, ώστε να παρέχει τα απολύτως απαραίτητα αγαθά του νερού και της αποχέτευσης (ιδιαίτερα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα και φαίνεται να είναι χειρότερες από την τελευταία φορά).

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση (είναι πλέον επιτακτική ανάγκη):

1ο) Να εξασφαλίσει ότι όλοι οι συνάδελφοι που επιστρέφουν από τη θερινή τους άδεια (είτε επέστρεψαν ήδη) άμεσα με ευθύνη και οικονομική επιβάρυνση της ΕΥΔΑΠ, να περάσουν από μοριακό τεστ ανίχνευσης για covid-19 ώστε να γνωρίζουμε αν μεταξύ τους υπάρχουν ασθενείς με τον κορονοϊό. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να σταλούν με την ίδια διαδικασία για τεστ και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους (για όσους είχαν αναλάβει ήδη υπηρεσία μετά την επιστροφή τους).

Τα διαγνωστικά τεστ όπως προτείναμε ήδη στη διοίκηση μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα με την ΕΥΔΑΠ.

Τη διαδικασία, καθώς και τα αποτελέσματα προτείνεται να τα αναλάβει το ιατρικό προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ώστε να εξασφαλιστεί πως θα τηρηθούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, η Ιατρική Δεοντολογία καθώς και το ιατρικό απόρρητο.

Με ευθύνη των ιατρών και του ανθρωπίνου δυναμικού θα ενεργοποιείται η διαδικασία ώστε ο προσβεβλημένος υπάλληλος να μην προσέρχεται στην υπηρεσία του μέχρι νεώτερο τεστ να δείξει πως έχει ιαθεί πλήρως (η άδεια που θα παίρνει εννοείται πως θα είναι με πλήρεις αποδοχές).

2ο) Να υπάρξει επιτάχυνση όλων των προγραμματισμένων προσλήψεων, μα και να γίνουν έκτακτες προσλήψεις όπως ζητήσαμε κατ’ επανάληψη (είτε για τους υπόλοιπους 11 Υδρονομείς από το διαγωνισμό του 2009 είτε για επιπλέον προσλήψεις των πρόσφατων 4Κ & 1Κ) επικαλούμενοι λόγους ανωτέρας βίας και ανάγκης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

3ο) Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (όπως αυτές έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις) να μην προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και να απασχοληθούν όπως και την προηγούμενη περίοδο Μαρτίου – Μαΐου.

Καλούμε τη διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων μα και όσων έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες μας .

Την καθιστούμε υπεύθυνη για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων μα και την ομαλή υδροδότηση και κατ’ επέκταση την υγεία όσων κάνουν χρήση των υπηρεσιών της ύδρευσης και της αποχέτευσης .

Αναμένουμε για τις ενέργειές σας