Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι (Ρεκόρ 10ετίας..)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι (Ρεκόρ 10ετίας..)
  • Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…
  • Οι αριθμοί λένε την αλήθεια!

Δυστυχώς για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος για να χειραγωγήσει τους Αριθμούς, όπως έκανε με τη λίστα Πέτσα για τα ΜΜΕ. Έτσι, αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τα Επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών για την απογραφή των Υπαλλήλων για να κατανοήσει τη δραματική μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στον τομέα της δημόσιας υγείας τον τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, τον Μάιο του 2020 υπηρετούσαν στις μονάδες υγείας 95.352 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι ενώ τον αντίστοιχο μήνα το 2019 ο αριθμός των υπηρετούντων ήταν 100.420 εργαζόμενοι. Η μείωση του προσωπικού στις μονάδες υγείας όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά είναι 5058 εργαζόμενοι και σε ποσοστό φτάνει στο 5%.

Η μείωση αφορά τόσο τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων, από 79.254 τον 5ο του 2019 σε 77.356 τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση κατά 1898 υπαλλήλους), όσο και το έκτακτο προσωπικό, από 21.166 σε 17.996, δηλαδή μείωση κατά 3.170 εργαζόμενους.

Απέναντι στη «προπαγάνδα» Κυβέρνησης και ΜΜΕ για την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, έρχεται η πραγματικότητα των Αριθμών και των στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι: Όχι μόνο δεν υπήρξε ενίσχυση, αλλά οι Δημόσιες Δομές Υγείας έδωσαν τη προηγούμενη περίοδο τον Αγώνα κατά του covid-19, δίνουν τη μάχη σήμερα με την σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και την επικείμενη εξάπλωση της το Φθινόπωρο, με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους!!.

 Η απώλεια αυτή, των 5000 εργαζομένων μέσα σε ένα έτος, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ 5ετίας στο Χώρο της Υγείας. Και δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει μόνο στα λόγια και στις σελίδες και site των «χορτασμένων» ΜΜΕ σαν προτεραιότητα της την «Ενίσχυση» του ΕΣΥ. Στη πράξη, νομοθετεί, λειτουργεί και οργανώνει την συρρίκνωση και απαξίωση του ΕΣΥ με στόχο τις Ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ. Σε αυτή τη κατεύθυνση και η πρόσφατη νομοθέτηση του ΟΔΙΠΥ Α.Ε.

Για αυτό, 15 μήνες Κυβέρνηση της Ν.Δ , δεν έχει παρουσιάσει, παρά τις επανειλημμένες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας,  το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ στην Υγεία για την επόμενη  4ετια. Μάλιστα, χωρίς ντροπή, παρουσιάζει σαν δικές της(!!), αφού τις καθυστέρησε τόσους μήνες, τις Προκηρύξεις  που είχε εγκρίνει (ΠΥΣ) και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019, με τις 940 Θέσεις Γιατρών και της 1209 της 6Κ/2020 για το Λοιπό, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2021.

Χωρίς Μόνιμες προσλήψεις και το 2020, χωρίς Δεσμεύσεις για επιπλέον προσλήψεις Επικουρικό Προσωπικό για το επόμενο διάστημα. Τουναντίον, όχι μόνο δεν σχεδιάζονται προσλήψεις, αλλά η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει απολύσεις Συμβασιούχων!!.

Με μια τροπολογία που πέρασε στη Βουλή(31/7) η Κυβέρνηση δίνεται παράταση -κοροϊδία για 1-2 μήνες (μέχρι 31-12-20) στις ενεργές συμβάσεις ενός μόνο μέρος των επικουρικών (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορείς)  ενώ οι επικουρικοί των άλλων κατηγοριών (παρασκευαστές, τεχνολόγοι ακτινολόγοι, διοικητικοί τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ) που λήγουν οι συμβάσεις τους τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2020 οδηγούνται στην απόλυση.(!!). Προφανώς και οι υπόλοιποι, από 1-1-2021, την ίδια τύχη θα έχουν…

Έτσι υλοποιείται και η ΔΕΣΜΕΥΣΗ της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι «θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά την Υγεία και τους Ήρωες». Τους στέλνει σπίτι τους να ξεκουραστούν…

Και είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα θα επανέλθουν «μετά βαΐων και κλάδων» οι καλοί Εργολάβοι,  και θα καταργηθούν οι Ατομικές Συμβάσεις,  τα ΣΔΙΤ «ante portas» και οι Ιδιώτες τρίβουν τα χέρια τους για τον κυρίαρχο ρόλο που έχουν στα ΑΜΕΣΑ σχέδια της Κυβέρνησης.

Βέβαια μπορεί στην Υγεία να έχουμε -5000 εργαζόμενους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Κυβέρνηση της Ν.Δ να φτάσει μέσα σε ένα χρόνο τους Μετακλητούς σε 2770, αριθμός ρεκόρ 10ετίας(!!). Μάλιστα Νομοθέτησε και  τη παρουσία Μετακλητών σε Δημόσιες Υπηρεσίες(!!)  και σε Θέσεις Ευθύνης Δημοσιών Υπηρεσιών, πράγμα πρωτοφανές και Αντισυνταγματικό. Μάλιστα θεσμοθέτησαν μέχρι και Μετακλητό Σύμβουλο, Μετακλητού Διευθυντή. με  8.000€/μήνα!!!. Αυτές είναι δουλειές. Πως αλλιώς θα αφήσουν το στίγμα και τη σφραγίδα τους  οι πραγματικοί Ιδιοκτήτες της Χώρας… Με τα χρήματα που κοστίζουν οι επιπλέον Μετακλητοί-Ρουσφέτια, θα μπορούσαν να γίνονται  3.000 Μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία κάθε χρόνο.

Βέβαια όλα αυτά τα  υλοποιεί  η Κυβέρνηση της Ν.Δ, γιατί ακόμα  δεν τα πήρε «χαμπάρι» η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Όταν το καταλάβει, αλλοίμονο σας. Θα πάει σύννεφο η ευπρεπής Διαφωνία, που θα είναι όλη δική σας. Μέχρι εκεί, τη Διαφωνία  και πολύ σαςείναι. Παραπέρα δεν  επιτρέπει ο Θεσμοθετημένος Κώδικας Συνεργασίας ΠΟΕΔΗΝ-Κυβέρνησης…