Τετράωρη στάση εργασίας για τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ – Παρασκευή 17/7

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τετράωρη στάση εργασίας για τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ – Παρασκευή 17/7

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή 17 Ιουλίου από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια του ΟΛΠ να εκχωρήσει μέρος των φορτοεκφορτωτικών εργασιών σε εργολάβους αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το θέμα έγινε γνωστό στις 26.6.20 όταν η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δημοσίευσε προκήρυξη με τον τίτλο  «παροχή υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης οχημάτων, μηχανημάτων, εμπορευμάτων και λοιπών σχετικών εργασιών από κατάλληλο προσωπικό, για τις ανάγκες του Σταθμού Αυτοκινήτων στους χώρους του Σταθμού Αυτοκινήτων και στις λοιπές Λιμενικές Εγκαταστάσεις της ΟΛΠ Α.Ε.».


“Η δέσμευση του ΟΛΠ στο διάλογο με τους εκπροσώπους της Ένωσής μας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων με αυτή την απόφαση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πλαίσιο που προνοεί ο ν.1876/90 περί συλλογικών διαπραγματεύσεων βάσει του οποίου έχουμε συμφωνήσει τόσο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όσο και τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Η αλλαγή αυτής της στάσης από πλευράς του ΟΛΠ, επιβάλλει στον κλάδο μας να απαντήσουμε ανάλογα στην επίθεση που δεχόμαστε” επισημαίνουν οι λιμενεργάτες.


Τέλος ζητούν από την διοίκηση του ΟΛΠ να ανακαλέσει άμεσα τη συγκεκριμένη προκήρυξη και να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για προσλήψεις τακτικού λιμενεργατικού προσωπικού ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια στη δουλειά.

Efsyn