Σε ιδιώτες “προσωρινά” εκδοτήρια των νέων σταθμών του Μετρό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε ιδιώτες “προσωρινά” εκδοτήρια των νέων σταθμών του Μετρό

Μετά τον σιδηρόδρομο και στο Μετρό η ίδια πολιτική.

Aπό ιδιώτες θα γίνεται “προσωρινά”  η διαχείριση των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους νέους σταθμούς του Μετρό. Η ΣΤΑΣΥ προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας καιδιαχείρισης εκδοτηρίων των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της γραμμής 3 που πρόκειται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα.


Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου, που όπως αναφέρεται δεν θα ξεπερνά σε διάρκεια τους 3 μήνες, ανέρχεται σε 24.800 ευρώ με ΦΠΑ και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 29 Ιουνίου. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την πώληση τίτλων μεταφοράς επιβατών (έκδοση εισιτηρίων και επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών), καθώς και την παροχή υπηρεσιών, συναφών προς την επιβατική μεταφορά, από τις θυρίδες έκδοσης των τριών νέων σταθμών. Το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων θα είναι μεταξύ 6:00 – 22:00 από Δευτέρα ως Παρασκευή και κάθε βάρδια θα αποτελείται από 1 υπάλληλο ανά εκδοτήριο. 
Πέρα από την πώληση εισιτηρίων, οι ιδιώτες εκδότες θα παρέχουν πληροφορίες για δρομολόγια, δυνατότητες μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές και μέσα, τιμολογιακή πολιτική κλπ. Η εκπαίδευση του προσωπικού θα γίνει δωρεάν από την ΣΤΑΣΥ εντός 3 ημερών. Η ΣΤΑΣΥ θα ενημερώσει τον ανάδοχο σχετικά με τους κινδύνους κατά την εργασία και τις διαδικασίες εκκένωσης σταθμών, ενώ το προσωπικό του αναδόχου θα οφείλει να καταγράφει και να αναφέρει περιστατικά στους σταθμούς, να διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, και να φροντίζει το χώρο εργασίας. Η ΣΤΑΣΥ θα έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί επιθεώρηση των χώρων εργασίας.


Είναι η πρώτη φορά που η ΣΤΑΣΥ παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία εκδοτηρίων εισιτηρίων των μέσων που διαχειρίζεται (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ). Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εκδοτηρίων εισιτηρίων που βρίσκεται σε λειτουργία βαίνει μειούμενος, κυρίως λόγω της αποχώρησης προσωπικού από θέσεις εκδοτών. Ως τα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαν απομείνει ανοικτά περίπου 20 εκδοτήρια εισιτηρίων στα μέσα αυτά, αριθμός που αυξήθηκε στη συνέχεια χάρη στην επεισοδιακή μετακίνηση προσωπικού από θέσεις γραφείου.  


www.athenstransport.gr