Το ΕΚΑ για τη συνδικαλιστική δίωξη μέλους του Δ.Σ. του, του Αλεξόπουλου Δημήτρη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ για τη συνδικαλιστική δίωξη μέλους του Δ.Σ. του, του Αλεξόπουλου Δημήτρη

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΕΚΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Η Διοίκηση του ομίλου της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ αποφάσισε την αφαίρεση τμήματος της εργασίας του συναδέλφου Αλεξόπουλου Δημήτρη που είναι Πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου της Αθήνας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).
Το μέρος της εργασίας που αφαιρείται, αφορά την μηχανογραφική υποστήριξη της εταιρείας του ομίλου «Βιοκλινική Πειραιά». Η εργασία αυτή απαιτεί τη φυσική παρουσία του συναδέλφου στο χώρο εργασίας, όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια.
Η απόφαση της Διοίκησης του ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, γίνεται σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας των εργαζομένων για το μέλλον της Κλινικής και της εργασίας τους, όπως αυτό έχει διατυπωθεί, μεταξύ άλλων, στις 12/5/2020 σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και σε επιστολή του Κλαδικού Σωματείου προς τη Διοίκηση του ομίλου. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο, η απόφαση της Διοίκησης του ομίλου αποσκοπεί στη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο εργασίας.
Είναι κίνηση επιθετική προς τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και κυρίως προς τους ίδιους τους εργαζόμενους, προς το δικαίωμα της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης. Είναι κίνηση που επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς τους εργαζόμενους, ότι πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα, χωρίς κρίση, να μην εκφράζουν αιτήματα, να μην έχουν κανένα λόγο, σε αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους.
Κατόπιν των παραπάνω ζητάμε την αναίρεση της απόφασης της Διοίκησης του ομίλου και την συνέχιση της εργασίας του συναδέλφου στην «Βιοκλινική Πειραιά».