EKA : Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EKA : Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00, σε συνέντευξη τύπου  που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριοτης Περιφέρειας Αττικής, Συγγρού 15 – 17, στον 7ο όροφο.  Σκοπός της συνέντευξης τύπου είναι η παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας που παρήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑ, και διεξήγαγε η εταιρεία MARC, με θέμα «Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής».

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στους τομείς της εργασίας και των συνθηκών διαβίωσης τόσο στον πληθυσμό των εργαζομένων όσο και των ανέργων στην Αττική.Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιάσουν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑ  Γιώργος Μυλωνάς και ο Γ.Γ. του ΕΚΑ  Κώστας Κουλούρης.

Στα εργασιακά η έρευνα ανέδειξε την κατάσταση αναφορικά με τις μορφές εργασίας, τα ωράρια, τους μισθούς, την εργασία τις Κυριακές, την απλήρωτη εργασία, καθώς και  τις συνθήκες εργασίας. Σε ότι αφορά στους ανέργους αναδεικνύονται θέματα όπως η διάρκεια παραμονής στην ανεργία, οι τρόποι αναζήτησης εργασίας και η πρόθεση μετανάστευσης εξαιτίας της ανεργίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην ανάγκη για απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης για επανένταξη στην εργασία.

Αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής, στις συγκοινωνίες, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες, την ενεργειακή φτώχεια, τις αστικές υποδομές, τις περιβαλλοντικές συνθήκες κ.α.

Η έρευνα αντικατοπτρίζει όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στο Λεκανοπέδιο και θα αποτελέσει οδηγό στοχευμένων δράσεων του ΕΚΑ κατά το επόμενο διάστημα.