“Ιδιωτικοποιήσεις” στη Θεσσαλονίκη και για το μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Ιδιωτικοποιήσεις” στη Θεσσαλονίκη και για το μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά»
  • Μετά τις εξαγγελίες για ιδιωτικοποίηση του μετρό Θεσσαλονίκης πριν ακόμη λειτουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε ακόμη μια “ιδιωτικοποίηση” στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιώτες και στο «Παύλου Μελά»

Με ΣΔΙΤ θέλει η κυβέρνηση να προχωρήσει και το από πολλές απόψεις προβληματικό έργο της λεγόμενης «ιπτάμενης» περιφερειακής οδού, ενώ ο πρωθυπουργός σε επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη δεν έκρυψε τις προθέσεις του προχθές δηλώνοντας ότι θέλει να παραδώσει και ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες. Μιλώντας για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» είπε μεταξύ άλλων πως «το έργο αυτό σε πλήρη ανάπτυξη πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου, αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε και μέσα σε αυτόν τον χώρο να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις, πολιτισμού, αθλητισμού, και ενδεχομένως, γιατί όχι, σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε και τη συντήρηση αυτού του πολύ όμορφου χώρου πρασίνου».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ό,τι μετά από δεκαετίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε στον ομώνυμο δήμο για να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο στην υποβαθμισμένη δυτική πλευρά της πόλης.

με πληροφορίες από avgi.gr