Το ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμπαραστέκεται στους αγώνες των σωματείων των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η περιβόητη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού στηρίζεται στην εντατική και κακοπληρωμένη δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων του κλάδου, με την βαριά εκμετάλλευση που έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, με συμβάσεις ομηρίας, εκ περιτροπής απασχόληση, δουλειά μίας μέρας, με ατελείωτες υπερωρίες, με μαύρη εργασία και με πενιχρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τώρα, στις συνθήκες της πανδημίας, η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους και τους ανέργους, καταδικάζει την μεγάλη πλειοψηφία στην ανεργία και μόλις ένα τμήμα από αυτούς να παίρνουν το επίδομα ανεργίας από Σεπτέμβρη, αφού διατηρεί εξωπραγματικά κριτήρια για την πλειοψηφία που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα μπορέσει να κάνει παρά λίγα μεροκάματα μέσα στο καλοκαίρι. Ενώ για όσους καταφέρουν να πιάσουν δουλειά τους περιμένει η εκ περιτροπής απασχόληση, ο μισός μισθός, οι σοβαροί κίνδυνοι έκθεσης στον κορωνοϊό αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τομέα του Τουρισμού έχουν ήδη γίνει κουρελόχαρτα.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν στις 28 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου τα συνδικάτα και η ομοσπονδία του κλάδου, για τη διεκδίκηση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.