Γ. Πετρόπουλος: Επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι επερχόμενες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Πετρόπουλος: Επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι επερχόμενες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

«Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και οι επερχόμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις (;) στον Δημόσιο τομέα, δεν επιβάλλονται από την πανδημία, είναι επιλογή της κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ Μητσοτάκη απλά άλλαξε το πρόσχημα», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πετρόπουλος, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις μισθών έως και 25% για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος «Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη μείωση, θα τροφοδοτήσει με τη σειρά της ακόμα περισσότερο την ύφεση και τη φτώχεια, θα κλείσει περισσότερα μαγαζιά, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, θα αυξήσει τις απολύσεις. Το ζήσαμε το 2010-14 και δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν πια».

«Ξέρουμε ότι θα μας πουν, πως τα χρήματα που εξοικονομηθούν από τη δική μας φτώχεια, θα πάνε στους καταστηματάρχες που φυτοζωούν, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί η ανερμάτιστη πολιτική της ΝΔ. Πρόκειται για ψέμα, ξανά στην παρασιτική ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα θα κατευθυνθούν. Με τον ίδιο κυνισμό που προσπάθησαν να βγάλουν λεφτά με τα voucher την ώρα που πέθαιναν άνθρωποι, με την ίδια ξεδιαντροπιά που διπλασίαζαν τις τιμές των φαρμάκων της Novartis το 2012.», επισημαίνει με νόημα.

Η ανάρτηση του μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης  Γ. Πετρόπουλου στο Facebook:

Μειώσεις μισθών έως 25% για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προαναγγέλλουν σήμερα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας και αντί για 50% ο μισθός θα μειώνεται κατά 25% καθώς το υπόλοιπο θα «επιδοτείται» από το πρόγραμμα SURE.

 Δεν ξέρω αν αυτά τα δημοσιεύματα αποσκοπούν να μετρήσουν αντιδράσεις, αν αυτά που αναφέρονται θα είναι μια από τις πολλές «τεχνολογίες» που θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο, αν η μείωση θα είναι 15%-25% η 50%.

Είναι σίγουρο πάντως πως η απόφαση για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο είναι ειλημμένη εδώ και πολύ καιρό και την είχαν εμμέσως παραδεχθεί, τόσο ο Σταϊκούρας όσο και ο Σκυλακάκης σε συνεντέυξεις τους. Μάλιστα, τότε, ως παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση στο Δημόσιο ζητήσαμε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Τότε, μέλη του προεδρείου, μας χαρακτήρισαν ως ανεύθυνους που τρομοκρατούμε του εργαζόμενους χωρίς λόγο, προβάλλοντας μάλιστα ως αντεπιχείρημα το ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ρώτησε κάποιον(υφυπουργό, γενικό γραμματέα, σύμβουλο υπουργού, θα σας γελάσω) ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μειώσεις δεν θα γίνουν!

Είναι σίγουρο πως η απόφαση για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο θα συνοδευθεί, από τις άναρθρες κραυγές του κοινωνικού αυτοματισμού. Τότε θα ξεχαστούν και οι «ήρωες» και τα βραδινά χειροκροτήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη μείωση, θα τροφοδοτήσει με τη σειρά της ακόμα περισσότερο την ύφεση και τη φτώχεια, θα κλείσει περισσότερα μαγαζιά, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, θα αυξήσει τις απολύσεις. Το ζήσαμε το 2010-14 και δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν πια.

Ξέρουμε ότι θα μας πουν, πως τα χρήματα που εξοικονομηθούν από τη δική μας φτώχεια, θα πάνε στους καταστηματάρχες που φυτοζωούν, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί η ανερμάτιστη πολιτική της ΝΔ. Πρόκειται για ψέμα, ξανά στην παρασιτική ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα θα κατευθυνθούν.

Με τον ίδιο κυνισμό που προσπάθησαν να βγάλουν λεφτά με τα voucher την ώρα που πέθαιναν άνθρωποι, με την ίδια ξεδιαντροπιά που διπλασίαζαν τις τιμές των φαρμάκων της Novartis το 2012.

Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και οι επερχόμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις(?) στον Δημόσιο τομέα, δεν επιβάλλονται από την πανδημία. Είναι συνέχεια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου, είναι επιλογή της κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ Μητσοτάκη απλά άλλαξε το πρόσχημα.