ΓΣΕΕ: Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΣΕΕ: Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού- επισιτισμού, με δεδομένο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να εντάξει άμεσα το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Επιτακτική ανάγκη είναι και η κήρυξη της σύμβασης στον επισιτισμό ως υποχρεωτική, μία σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη Χώρα.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού, η οποία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από την πρώτη στιγμή, εκτιμώντας ότι πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν άνεργοι.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα έχοντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ