ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕΡΑ ΣΠΟΡ: Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν σε πείσμα μερικών..

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕΡΑ ΣΠΟΡ: Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν σε πείσμα μερικών..

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (3 ΜΑΪΟΥ 1993) ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η  ΕΡΑ ΣΠΟΡ  ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ  ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ  ΚΑΙ ΣΤΑ   “ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ”  Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ  ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΤΣΗΣ 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ”  ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ  “ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ”  ΤΗΝ 27Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ  ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ  ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ “ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ” ΤΗΣ ΤΟΤΕ  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. 

Στις  3 Μαϊου του 1993  αναγνωρίστηκε  και επίσημα ως  ραδιοφωνικό πρόγραμμα  η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.και έτσι εκείνη την ημέρα πήρε  την απαραίτητη  “ταυτότητα”, το “εγχείρημα” ή  για κάποιους η “πρωτοβουλία”   του  αείμνηστου φίλου συναδέλφου και συναγωνιστή στο δίχρονο αγώνα μας  δημοσιογράφου Κώστα Μότση, την οποία  ήδη είχε οργανώσει και λειτουργούσε με τεράστια επιτυχία ο Κώστας  λίγα χρόνια  πρίν  απο τα studios  της  Κατεχάκη  δίνοντας  αθλητικό χαρακτήρα  στο   απρόσωπο έως τότε “4ο πρόγραμμα” .

Το 1991 το “4ο πρόγραμμα” που στη συνείδηση  του  κοινού είχε ήδη αποκτήσει την ταυτότητα  του μοναδικού αθλητικού ραδιοφώνου με χιλιάδες ώρες  απ΄ευθείας  μεταδόσεων αθλητικών  γεγονότων  σχεδόν καθημερινά, φεύγει  απο την Κατεχάκη και  εγκαθίσταται πλέον στο ραδιομέγαρο.

Ο αγώνας  που έδωσε  τότε ο  Κώστας  Μότσης προκειμένου να μην  “πεθάνει” η  επιτυχημένη και στην πράξη ιδέα του, ενός δηλαδή  καθαρά  αθλητικού  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ραδιοφώνου, ήταν σκληρός  και πολυμέτωπος.
 Όλοι όσοι δουλέψαμε μαζί του, ξέρουμε  ποιοί και πως  πολέμησαν εναντίον  αυτής  της ιδέας αλλά και πόσο σκληρά  και λεβέντικα πάλαιψε ο αξέχαστος  φίλος  και συνάδελφος  Κώστας  μέχρι τις  3 Μαϊου του 1993 όπου είδε  τον αγώνα  του να δικαιώνεται  με την  επίσημη ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Στις 11 Ιουνίου του 2013  ή  συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  με το γνωστό  “πραξικόπημα του μαύρου”, έστειλε στους  πομπούς αστυνομία  και μισθοφόρους   “τεχνικούς”  και έτσι λίγο μετά  τις  “αλήστου μνήμης”  δηλώσεις του Κεδίκογλου   έπεσε  “μαύρο” και “αφωνία”  σε όλα  τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά  προγράμματα  της  ΕΡΤ.

Η  ΕΡΑ ΣΠΟΡ  όπως και όλα τα υπόλοιπα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα. έπαψαν  να  φθάνουν  στους ραδιοφωνικούς  και τηλεοπτικούς δέκτες  απο τις  γνωστές  συχνότητες  της δημόσιας ραδιοτηλέόρασης και “ανεστάλησαν”  απο την  κυβέρνηση  επι της ουσίας οι σχετικές με την  δημόσια  ραδιοτηλεόραση  διατάξεις  του Συντάγματος..

Ο ανένδοτος αγώνας  των εργαζομένων  με πυρήνα την  ΠΟΣΠΕΡΤ  την ίδια κιόλας  ημέρα  ξεκινούσε αρχικά  με  κανόνες  αυτοδιαχείρισης   κρατώντας  με κάθε μέσο και τρόπο  ζωντανή την ραδιοφωνική και τηλεοπτική  παρουσία  της ΕΡΤ, ενώ  απο τις  7 Νοεμβρίου του 2013  όπου εισέβαλλαν  στο ραδιομέγαρο  τα ΜΑΤ συνέχισε  απο τις εγκαταστάσεις  της  ERTopen , την ΕΡΤ3 και τους  περιφερειακούς  σταθμούς  έχοντας  στο πλευρό του , εκατοντάδες σωματεία  εργαζομένων, διεθνείς  ομοσπονδίες , ελληνικά  και ξένα  ΜΜΕ , την  EBU (αρχικά), την  UNESCO κλπ  αλλά  και δεκάδες χιλιάδες αλληλέγγυων απο την κοινωνία  η  οποία  δεν άντεχε   να βλέπει να καταρρέουν  καθημερινά  εκείνα  που και για το Σύνταγμα  θεωρούνται  ως  πυλώνες  της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Μότσης  απο την πρώτη στιγμή έκανε  αυτό που ήξερε καλύτερα  και που δεν ήταν άλλο παρά  ο αγώνας  για το δίκιο  τη Δημοκρατία  και  την μεγάλη  του αγάπη  που ήταν  η ΕΡΑ ΣΠΟΡ. 
Χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ήρθε στην αγαπημένη του ΕΡΤopen, στην οποία έκανε με επαγγελματισμό και κέφι κάθε Κυριακή την αθλητική εκπομπή του, μέχρι που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 67 ετών..

   “Θα μπορούσα να αδιαφορήσω, καθώς εδώ και χρόνια είχα αποχωρήσει από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Όμως αισθάνθηκα πως ένα κομμάτι της ζωής μου, ένα δικό μου παιδί το φίμωναν.” ..”Θα μπορούσα να αδιαφορήσω, καθώς εδώ και χρόνια είχα αποχωρήσει από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Όμως αισθάνθηκα πως ένα κομμάτι της ζωής μου, ένα δικό μου παιδί το φίμωναν. “

Αυτά τα λόγια  του αξέχαστου  Κώστα  Μότση είναι το μεγαλύτερο χαστούκι  στα πρόσωπα  εκείνων  που με  ανείπωτο θράσσος  και υποκρισία  τολμούν να δηλώνουν σήμερα , ότι
  “γιορτάζουν” τα 27 χρόνια  απο την επίσημη ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ,  όταν  πριν απο 7 χρόνια  λογω και έργω  στήριξαν  τους “πραξικοπηματίες  του μαύρου” στην απόπειρά  τους  να  “δολοφονήσουν”  την δημόσια  ραδιοτηλεόραση  κλείνοντας  την ΕΡΤ.Μια απόπειρα  που   “τηρουμένων των αναλογιών” επιχειρήθηκε  εν μέρει  και πρόσφατα  μέσω  του νέου  “οργανογράμματος” της  διορισμένης  και απολύτως  ελεγχόμενης απο το  “Μαξίμου” διοίκησης.  

Στις  6 Φεβρουαρίου του 2018 , άνθρωποι που συνέδεσαν το όνομα τους με την πορεία της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Κώστα Μότση βρέθηκαν στην ΕΡΤ και το
κεντρικό studio της ΕΡΑ ΣΠΟΡ το οποίο  με  σε μια συγκινητική τελετή μετονομάσθηκε σε “STUDIO ΚΩΣΤΑΣ  ΜΟΤΣΗΣ” για να τιμήσουν αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και ξαφνικά από κοντά μας.

Το ηχητικό απόσπασμα είναι του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του δημοσιογράφου Τάσου Επιτρόπου στην εκπομπή ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤopen που παρουσιάζει ο Νίκος Κλέτσας