Γ. Χότζογλου: Επισιτισμός & τουρισμός χτυπιέται από την πανδημία και την αναλγησία της ΝΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Χότζογλου: Επισιτισμός & τουρισμός χτυπιέται από την πανδημία και την αναλγησία της ΝΔ
  • Το αίτημα για μια σειρά δέσμης μέτρων για τη στήριξη των εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού που χτυπιέται όσο κανένας άλλος από την πανδημία και δυστυχώς χτυπιέται και από την αναλγησία της κυβέρνησης επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χότζογλου, που είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό.

Στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Χότζογλου τόνισε ότι παρά τις προτάσεις που έχουν καταθέσει δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση και δεν ξέρουν τι τους περιμένει για τη κουτσουρεμένη σεζόν που έρχεται και αν θα είναι σε θέση να απορροφήσει τους περίπου 170.000 εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία πανελλαδικά.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επισήμανε την ανάγκη της εκ νέου παράτασης του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ αν και ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα του πολλοί από εκείνους τους οποίους δόθηκε μια πρώτη παράταση μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και επισήμανε την ανάγκη κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών και ενσήμων για να κατοχυρώσουν οι πληττόμενοι εργαζόμενοι τον αριθμό του πλαφόν των 101 ενσήμων που χρειάζονται τη σεζόν για να πάρουν το επίδομα ανεργίας την επόμενη χρονιά και ζητούν να καλυφθεί το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου στις ρυθμίσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο κ. Χότζογλου επισήμανε ότι μεταξύ άλλων ζητούν και το αυτονόητο από την κυβέρνηση «να μην κανιβαλιστεί ο χώρος» και «να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία» να σταματήσουν οι προτάσεις από μεγαλοξενοδόχους για μειώσεις μισθών καθώς υπάρχει Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που παραμένει υποχρεωτική και λήγει 31 Αυγούστου 2020 και να μπορεί το κράτος να συγχρηματοδοτήσει τον μισθό των εργαζόμενων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, που στήριξαν για χρόνια τη χώρα και αξίζουν τον σεβασμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Χότζογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τόνισε ότι στον ΟΑΕΔ εδώ και 15 μέρες δεν μπορούν να φτιάξουν μια πλατφόρμα ώστε γίνονται εκεί οι αιτήσεις και να πάρουν οι άνεργοι του κλάδου το επίδομα των 800 ευρώ.

«Ακόμα είμαστε στις εξαγγελίες» τόνισε, καθώς γίνεται πολιτική με διαγγέλματα από τον Μητσοτάκη χωρίς να έχει νομοθετηθεί τίποτα.