Δελτίο Τύπου της ALE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο Τύπου της ALE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών)

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ και σε συνθήκες που δεν επιθυμούμε, η ανάγκη και η σημασία  ύπαρξης των συνδικάτων γίνεται εμφανής.Σε όλη την Ευρώπη, είδαμε με χαρά στην ALE ότι τα συνδικάτα- μέλη μας, τα επαγγελματικά σωματεία των μηχανοδηγών, συνεργάστηκαν μαζί με τις  εταιρείες και τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν  την κατάσταση και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, προωθώντας τη λειτουργία του σιδηροδρόμου και διασφαλίζοντας την υγεία και ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Η δουλειά των μηχανοδηγών , αφοσιωμένη, επαγγελματική και απαραίτητη στις μέρες μας, έχει καταστήσει σαφή την σημασία που έχει στις σιδηροδρομικές εταιρείες και, για άλλη μια φορά, έχει αποδειχτεί η   αξία της στις πιο δύσκολες στιγμές.
Όταν όλα αυτά εξαφανιστούν, όταν αυτή η παγκόσμια πανδημία είναι απλώς μια κακή ανάμνηση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η παγκόσμια κρίση υγείας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για ορισμένες εταιρείες προκειμένου να υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον σιδηροδρομικό τομέα. Εκπληρώνουμε τα καθήκοντά μας ως μηχανοδηγοί και θα εργαστούμε για να κάνουμε το περιβάλλον μας πιο αφοσιωμένο, πιο επαγγελματικό, πιο εκπαιδευμένο και ασφαλέστερο.


Ήρθε η ώρα για την αποτελεσματική «στροφή προς το σιδηρόδρομο», τον τρόπο μεταφοράς που υποστηρίζει τις μεταφορές σε αυτήν την κρίση. Είναι καιρός να εκπληρώσουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και να κάνουμε αυτόν τον κόσμο πιο οικολογικό-βιώσιμο. Ήρθε η ώρα να δώσουμε επιτέλους στις εμπορευματικές μεταφορές τη σημασία που του αξίζει.
Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ότι η μετάβαση στο 4ο σιδηροδρομικό πακέτο  δεν μπορεί να είναι μεταφορά «à la carte». Η κοινοτική οδηγία για την ασφάλεια είναι σαφής και πρέπει, από κοινού, να διασφαλίσουμε ότι τα όσα προβλέπονται σε αυτήν θα εφαρμόζονται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Η ασφάλεια καθώς και η δίκαιη κουλτούρα ασφάλειας, όπως πάντα, θα σηματοδοτήσουν την πορεία μας.


Ως μηχανοδηγός, ως σιδηροδρομικός και εργάτης , θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ενθάρρυνσης σε όλους τους συναδέλφους μας και την ευχή μου για υγεία για όλους  και τους συγγενείς τους.


Juan Jesús García Fraile
PRESIDENT OF ALE