Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για τα ελλιπέστατα μέτρα του εργοστασίου στη Σίνδο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για τα ελλιπέστατα μέτρα του εργοστασίου στη Σίνδο

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Χάρης Κυπριανίδης, κατήγγειλε τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στο εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο που εργαζόταν 52χρονος, με αποτέλεσμα να εκτεθεί στον κορονοϊό και στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του. Ο Χ. Κυπριανίδης δήλωσε πως «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορονοϊού». Εργαζόμενος στην ίδια επιχείρηση κατήγγειλε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμα τα απαραίτητα μέτρα, παρά το ότι υπάρχουν ύποπτα κρούσματα σε σύνολο 400 εργαζομένων.

Μετά τον θάνατο 52χρονου εργαζόμενου από τον κορονοϊό, έρχονται στη δημοσιότητα καταγγελίες για τα ελλιπέστατα μέτρα εργασίας στο εργοστάσιο εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, όπου εργαζόταν ως χειριστής κλαρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, ο άνδρας είχε αναφέρει πως κόλλησε τον ιό από συνάδελφο του, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

Η κατάσταση του θεωρήθηκε σοβαρή και δεν διεκομίσθη στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ ώστε να μην υπάρξει επιπλοκή κατά τη διακομιδή και έτσι διασωληνώθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Παπαγεωργίου». Ωστόσο, στη συνέχεια παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ δήλωσε στο Voria.gr, πως «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορονοϊού, ενώ ζητάμε η επιχείρηση να κλείσει προσωρινά λόγω των κρουσμάτων».

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο ίδιο μέσο από εργαζόμενο στην επιχείρηση, πέραν των δύο περιστατικών υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα αφού τέσσερα άτομα έχουν εμφανίσει πυρετό, σε ένα εργοστάσιο που απασχολεί 400 εργαζόμενους. Από τους τέσσερις εργαζόμενους οι τρεις τέθηκαν σε καραντίνα, ωστόσο ο ένας έδωσε κανονικά το παρών στην εργασία του την ώρα που τα μέτρα προστασίας καταγγέλλεται ότι είναι ελάχιστα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Χ. Κυπριανίδης ανέφερε πως η επιχείρηση δεν είχε  λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ενώ δεν υπάρχει και ανακοίνωση για κλείσιμο του εργοστασίου. «Η επιχείρηση εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά παρά το γεγονός ότι δυο υπάλληλοί της βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Γιατί συνέχισε να λειτουργεί η επιχείρηση χωρίς να έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα; Έπρεπε να κλείσει άμεσα να γίνει απολύμανση, έλεγχοι και μετά να ξαναλειτουργήσει. Δεν έγινε.  Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει έως τώρα. Τη Δευτέρα θα παραμείνει κλειστά, λόγω πένθους».

https://thepressproject.gr/