Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα»(εσείς το λέγατε..)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα»(εσείς το λέγατε..)
  • Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, στο διάγγελμα του ανακοίνωσε ότι έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος «οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

Για άλλη μια φορά, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών που είχαν οι Εργαζόμενοι στην Υγεία. Μας δίνει ένα «φιλοδώρημα» (έτσι χαρακτήριζε ο ίδιος και η Ν.Δ το αντίστοιχο Δώρο Πάσχα στους Συνταξιούχους  που χορήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ..) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ του. Και απέφυγε να δεσμευθεί  για τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ των Εργαζομένων στην Υγεία.

Κ. Μητσοτάκη οι Εργαζόμενοι στην Υγεία ΘΕΛΟΥΝ:

ΑΜΕΣΗ Προκήρυξη των 4000 Μόνιμων Θέσεων στην Υγεία (οι 1350 του 2019 και οι 2500 του 2020) . Προγραμματισμός κάθε χρόνο για 2500 προσλήψεις (1000 Γιατροί, 1500 Λοιπό Προσωπικό).

Ειδική Μοριοδότηση και Ξεχωριστή Προκήρυξη για ΟΛΟΥΣ που στηρίζουν σήμερα την Υγεία, δουλεύοντας με άλλη εργασιακή σχέση (Επικουρικό, ΟΑΕΔ).  

Επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες στους Νέους Οργανισμούς (Καθαριότητα, Σίτιση, Φύλαξη) και Προκήρυξη ΟΛΩΝ των Θέσεων για Μόνιμο Προσωπικό.

Αξιοπρεπείς Μισθούς, με δέσμευση για σταδιακή αναπλήρωση των Απωλειών των Μνημονιακών χρόνων. Επαναφορά 13ου -14ου Μισθού.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ του ωρομισθίου. Άμεσα να υπάρξει μια αύξηση 25%, με στόχο την επόμενη 2ετία τον διπλασιασμό του. Είναι ντροπή οι «ήρωες» στα ΤΕΠ και στις κλινικές που νοσηλεύουν Κορονοϊό, να αμείβονται τη νύχτα τους με 14€!!.

Να επανέλθει το Επίδομα  Ανθυγιεινής Εργασίας, στα επίπεδα που ήταν πριν τις Μνημονιακές Περικοπές. Μια ουσιαστική αύξηση του,  αναγνωρίζοντας στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα λόγια τους «ήρωες».

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ των Δημόσιων Δομών Υγείας, με ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ των ΑΝΑΓΚΩΝ από το Κράτος. Στόχος να είναι την επόμενη 2ετία να φτάσει το Μ.Ο της Ε.Ε ( στο 7,5%, από 5,2% που είναι σήμερα..)

Να ενταχθούν ΧΘΕΣ, οι «ήρωες» με τις πράσινες και λευκές μπλούζες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Υλοποιήστε το ΑΜΕΣΑ. ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ κ. Μητσοτάκη (όπως και οι προηγούμενοι…). 

Σε αυτά τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη (και ούτε πρόκειται να πει…). Βλέπεις καλό είναι να μιλάμε για «ήρωες» και Ύμνους  για το Δημόσιο Σύστημα τώρα «που έσφιξαν τα γάλατα» αλλά μόλις περάσει η Πανδημία και ο Κορωνοϊός, θα ξαναπιάσουν το νήμα, από εκεί που το άφησαν. Από τα ΣΔΙΤ και τα ΝΠΙΔ, τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και των Δημοσίων Δομών, τη προνομιακή αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Τομέα. Γιατί όπως λέει και ο Λαός μας,  πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χουί…

Υ.Γ 1 : Χαρακτηριστικό δείγμα της υποκρισίας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, είναι το γεγονός ότι μέσα στη Πανδημία, επιδιώκουν με μεθοδεύσεις να φέρουν από τη πίσω πόρτα τους Εργολάβους!!. Στα Νοσοκομεία, που έχουν Ατομικές Συμβάσεις στη Καθαριότητα, Φύλαξη και Σίτιση, τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγο Κορωνοϊού,  αποφάσισαν να τις καλύψουν με απευθείας αναθέσεις σε Εργολάβους (που ήδη έχουν προεπιλεγεί…) και όχι με επέκταση των Ατομικών Συμβάσεων!!, οι οποίες θα είναι και ποιο φθηνές. Με προφανή στόχο, τη υπονόμευση των Ατομικών Συμβάσεων. Εξάλλου και η μη έκδοση τροπολογίας, που να επεκτείνει τη δυνατότητα Ατομικών Συμβάσεων, σε όσες λήγουν το 2020, είναι ενδεικτική των προθέσεων της Κυβέρνησης, για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ επαναφορά των «καλών Εργολάβων» όπως δήλωνε ο κ. Κοντοζαμάνης. Είπαμε πρώτα η ψυχή και μετά το χουί..

Υ. Γ 2: Σε μια ΥΠΕ, σύμφωνα με τις διαδόσεις ( δεν τις υιοθετούμε βεβαίως..) ήδη την επέκταση των εργολαβιών, τις έχει αναλάβει, προκαταβολικά ( έδωσαν και τα χέρια λένε οι πληροφορίες..) γνωστή εταιρία, όπου ο ιδιοκτήτης είναι «κολλητός» με την Διοίκηση. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι «Άριστοι» της Ν.Δ κάνουν τέτοιες διευθετήσεις, κάτω από το τραπέζι . Αλίμονο, μακριά από μας τέτοιες σκέψεις…