ΔΑΣ ΕΤΕ: Προστατεύονται επαρκώς πελάτες και προσωπικό;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΣ ΕΤΕ: Προστατεύονται επαρκώς πελάτες και προσωπικό;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης Ανακοίνωσής μας σε σχέση με την εν εξελίξει πανδημία από τον νέο κορωνοϊό Covid-19, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε πως η πρωτόγνωρη όσο και κρίσιμη αυτή κατάσταση απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και επίδειξη της μέγιστης δυνατής ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία που δοκιμάζει τα όρια της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής και απαιτεί από όλους, θεσμικούς φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Επαναλαμβάνουμε πως σε αυτή την ιεράρχηση η προστασία της υγείας όλων μας δεν μπορεί παρά να είναι η απόλυτη προτεραιότητα! Χωρίς πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας, αλλά με σταθερή προσήλωση σε μέτρα πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του ιού.

Σε σχέση με τα μέτρα που η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει εξαγγείλει, και για όσο η Πολιτεία δεν λαμβάνει δραστικότερη απόφαση για τα τραπεζικά καταστήματα, θέλουμε να επιμείνουμε στην ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ και ΑΥΣΤΗΡΗΣ εφαρμογής όσων έχουν εξαγγελθεί, αλλά και να καταθέσουμε προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη προστασία συναδέλφων και πελατείας:

  • Η ελεγχόμενη προσέλευση, όταν είναι εφικτή γιατί υπάρχουν και μονάδες που αντικειμενικά είναι αδύνατη, δεν έχει να προσφέρει πολλά αν δεν υπάρξει σαφής περιορισμός των εργασιών, προσδιορίζοντας με σαφήνεια προς την πελατεία, με παράλληλη οδηγία στους συναδέλφους, για το ποιες εργασίες ορίζονται ως επείγουσες και αναγκαίες. Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται η είσοδος στην πελατεία, ειδικά σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, για μια ενημέρωση βιβλιαρίου ή για καταθέσεις/αναλήψεις μικροποσών.
  • Η λειτουργία των μονάδων με το minimum προσωπικό δεν πρέπει να σημαίνει ότι όσοι συνάδελφοι μένουν εκ περιτροπής για να λειτουργήσουν τα Καταστήματα θα φορτώνονται το σύνολο των εργασιών. Απαιτείται με επιθετική ενημερωτική καμπάνια η πελατεία να παροτρύνεται στη διενέργεια συναλλαγών μέσω εναλλακτικών δικτύων, να δοθούν κίνητρα για τη χρήση καρτών αλλά και να εκδοθούν και να αποσταλούν κάρτες ατελώς στο τμήμα της πελατείας που ως σήμερα για διάφορους λόγους δεν διαθέτει κάρτα. Να δοθεί η δυνατότητα εφοδιασμού των ΑΤΜ με τα όρια αιχμής.
  • Να τοποθετηθούν άμεσα τα προστατευτικά τζάμια, να χορηγηθούν επιπλέον υλικά καθαριότητας και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται σχολαστικά.
  • Να τηρούνται όλες οι προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας, όταν γίνεται χρήση της τηλεργασίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τούτες τις ώρες, το βλέμμα μας και η προσοχή μας είναι στραμμένη στους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή, στο Δίκτυο, και από τις άλλες νευραλγικές θέσεις της Τράπεζας για να λειτουργούμε.

Προτεραιότητα ΑΠΟΛΥΤΗ οφείλει να είναι η προστασία όλων και η λήψη ακόμη πιο δραστικών μέτρων. Η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει υποχρέωση να μην αφήσει τίποτα στην τύχη κι εμείς έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε καμία και κανένα μόνο του, καμία και κανένα απροστάτευτο!

Με ψυχραιμία, κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων!

Αθήνα, 17/03/2020

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ