ΟΑΕΔ: Μέτρα για ανέργους φέρνει ο κορονοϊός – Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΑΕΔ: Μέτρα για ανέργους φέρνει ο κορονοϊός – Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε λόγω κροονοϊού μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πολιτών και της άσκησης των δικαιωμάτων τους. Πρόβλεπεται αναδρομική τακτική επιδότηση ανεργίας αλλά και τηλεφωνικές συνεντεύξεις με εργασιακούς συμβούλους.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε τα εξής μέτρα διευκόλυνσης για τους ανέργους:

  1. Η τακτική επιδότηση των ανέργων που θα υποβάλουν αίτηση από σήμερα έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 θα ξεκινάει αναδρομικά από την 7η ημέρα μετά την ημερομηνία απόλυσής τους (από σήμερα και μετά), ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αίτησης. Συνεπώς, οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) εντός του 6ημερου μετά τη λύση της εργασιακής τους σχέσης, αρκεί να προσέρχονται οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.
  2. Όλες οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους, είτε είναι προγραμματισμένες είτε πρόκειται να προγραμματιστούν, θα διεξάγονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία. Οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα ενημερώσουν άμεσα όλους τους ανέργους που έχουν ραντεβού, ώστε να μην προσέλθουν στα ΚΠΑ2.

https://www.dikaiologitika.gr/