ΕΑΚ: Αντιστεκόμαστε στο δόγμα “τρόμος και τάξη”

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ: Αντιστεκόμαστε στο δόγμα “τρόμος και τάξη”

Αθήνα 17/2/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΙΔΙΩΝΥΜΟ»

Η Κυβέρνηση συνεταίρων ΝΔ – ΣΕΒ συνεχίζοντας τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο του δόγματος «τρόμος και τάξη» επιχειρούν αυτή τη φορά να βάλουν το γύψο στο δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει και των εργαζομένων να απεργούν.

Τα χθεσινά δημοσιεύματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για να περιορίσει και να καταστείλει τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές πορείες είναι αποκαλυπτικά για το σχεδιασμό της να επαναφέρει την κοινωνία στις συνθήκες της δεκαετίας του ’50 και στο μετεμφυλιακό καθεστώς. Με πρόσχημα τους «ανοιχτούς δρόμους» και τις «διαδηλώσεις των λίγων», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό και την καταστολή των διαδηλώσεων, που θα βρίσκονται στο έλεος της αστυνομίας, που αποκτά υπέρμετρες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες στον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το εξωφρενικό δε, είναι ότι η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που «έχουν απαγορευθεί νομίμως» από την αστυνομία θα διώκονται ως ιδιώνυμο αδίκημα και θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 1 έτους!

Τα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά αυτά μέτρα έρχονται σε συνέχεια της βίαιης καταστολής μιας σειράς φοιτητικών και εργατικών κινητοποιήσεων, της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και μιας σειράς αστυνομικών αυθαιρεσιών σε βάρος πολιτών.

Τελικά, αυτή η Κυβέρνηση αυτή αναδεικνύεται σε κυβέρνηση της βίας και των ΜΑΤ. Αναδεικνύεται σε μια αυταρχική κυβέρνηση για την οποία η Δημοκρατία, το Σύνταγμα μπορούν να καταλύονται χωρίς να τρέχει τίποτε. Ο δρόμος της ακραίας καταστολής που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι δρόμος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Είναι ένας ολισθηρός κατήφορος που καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια των πολιτών, αντίθετα καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Το δόγμα “τρόμος και τάξη” έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται απέναντι και στις εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να περιορίσει τόσο με διοικητικά και αστυνομικά μέτρα στα όρια των πεζοδρομίων.

Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση της καταστολής, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι το ανάχωμα.

Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο!