ΣΕΥΤΠΕ: Η φωνή μας έφτασε μέχρι τη Βουλή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: Η φωνή μας έφτασε μέχρι τη Βουλή

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

οι εργασιακές σχέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη σχετική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, στο ζήτημα των 24 απολυμένων συναδέλφων μας του πρ. RBU καυτηριάστηκε η στάση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, που ανέλαβε, ως μη όφειλε, καθήκοντα εκπροσώπου Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα πέραν των απολυμένων να οδηγηθούν επιπλέον πάνω από 100 εργαζόμενοι στη … «λύση» της εθελούσιας αποχώρησης.

Επιπλέον από αρχηγό κόμματος έγινε αναφορά και σε διαρροή που υπήρξε για προγραμματισμένο επιτόπιο έλεγχο που είχε ζητήσει ο Σύλλογος μας σε κτήριο της Διοίκησης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται εντελώς ξαφνικά …!!! να αποχωρήσουν εγκαίρως πριν καταφθάσουν οι αρμόδιοι ελεγκτές και διαπιστώσουν τη σχετική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και την αντίστοιχη μείωση των προστίμων, εμείς θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να κάνουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου να υπερασπιστούμε το τραπεζικό ωράριο. ​​ 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι σε πρόσφατο έλεγχο που ζητήσαμε για το κατάστημα Γαλατσίου (1034), διαπιστώθηκε ότι οι συνάδελφοι εργάζονταν πέραν του νομίμου ωραρίου ενώ το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ οι υπολογιστές και οι οθόνες ήταν ανοιχτές ο φωτισμός του καταστήματος ήταν κλειστός για να μη δίνεται στόχος …

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

                                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 ​​ ​​​​ 

Ο Πρόεδρος     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ    ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος