ΠΑΣΕΝΤ: Όλοι στην απεργία για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΣΕΝΤ: Όλοι στην απεργία για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Νέο ξήλωμα στη Κοινωνική Ασφάλιση

Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Ως αλυσίδα καταστροφής της Κοινωνικής Ασφάλισης λειτούργησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με τη σημερινή να ταυτίζεται απόλυτα και να εκπροσωπεί αυτούσια τα συμφέροντα και τις επιταγές της εργοδοσίας. Ο νόμος που εισάγει η κυβέρνηση της Ν.Δ για το Ασφαλιστικό, αποτελειώνει τη κοινωνική ασφάλιση, πετά στο βάραθρο τους κόπους, τις ελπίδες και τις δυνατότητες χιλιάδων ανθρώπων να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από τη σύνταξή τους.

Ο νέος νόμος σφραγίζει και παγιώνει μόνιμα όλες τις περικοπές των τελευταίων χρόνων. Τα 40 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, αποτελούν βραχνά πλέον για τους εργαζόμενους, που δεν ελπίζουν ότι μπορούν να τα συμπληρώσουν.

Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους ότι θα δοθούν αυξήσεις, αναφέροντας διάφορες αλχημείες, όταν στη πραγματικότητα μειώνεται το ετήσιο εισόδημα.

Η μεγάλη κοροϊδία είναι η δήθεν επιστροφή αναδρομικών περικοπών και επαναφορά χαμένων παροχών, εμπαίζουν τους συνταξιούχους που προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα. Η ενσωμάτωση των συντάξεων οδηγεί στην εξαφάνισή τους, το κράτος εξαϋλώνει τη συμμετοχή του σε ψίχουλα, παραδίνοντας την Ασφάλιση σε χέρια ιδιωτών για κερδοφορία.

Τα χρόνια της κοροϊδίας είναι πολλά, η κλοπή των κόπων μας μεγάλη για να περνούν όλα αυτά χωρίς αντιδράσεις. Το ασφαλιστικό δεν αφορά τους συνταξιούχους μόνο, αφορά κυρίως τους εργαζόμενους και την ελπίδα να έχουν μετά από αμέτρητα χρόνια δουλειάς, ένα αξιοπρεπές εισόδημα να ζουν και να μην ελεημονούν.

Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας έχουν κηρύξει Απεργία τη ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 13ΗΣΚΑΙ 14ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θάνος Βασιλόπουλος Νίκος Τσάκωνας