Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Ξεκινά σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Ξεκινά σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ
  • Σε δυο κλάδους της οικονομίας, και ειδικότερα σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, θα εφαρμοστεί αρχικά και σε πιλοτικό στάδιο η «ηλεκτρονική κάρτα εργασίας»


Το νέο μέτρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» αναμένεται να μπει για τα καλά στη ζωή 100.000 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ προς τον Ιούνιο, καθώς το νομοσχέδιο που θα εισαγάγει την «Εργάνη ΙΙ» πρέπει να αναμένεται προς τα μέσα Μαρτίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί με μεταβατική διάταξη χρόνος 2-3 μηνών ώστε να προετοιμαστούν τα συστήματα και οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή του μέτρου.
Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας θα είναι μια κάρτα εισόδου – εξόδου και στο κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδικό «τερματικό» το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο online με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη ΙΙ». Τα στοιχεία ωραρίου του μισθωτού θα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση) και θα διαβιβάζονται αυτόματα στο πληροφοριακό σύστημα. Η κάθε κάρτα θα είναι προσωποποιημένη και ο μισθωτός θα τη «χτυπά» κατά την είσοδο και κατά την έξοδό του από το κατάστημα.