Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ΠΕΠΕ (Εφάπαξ )

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ΠΕΠΕ (Εφάπαξ )

Ολοκληρώθηκε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Σωματείου μας, χάρη στην δράση των τελευταίων 5 χρόνων. Όπως ήταν γνωστό η ΠΕΠΕ σε συνεργασία με τον συνάδελφο Πατσιώτη είχε προσφύγει ενάντια στον υπολογισμό του εφάπαξ των μηχανοδηγών καθώς σε αυτό δεν λογίζονταν οι δευτερεύουσες απολαβές, για τις οποίες γίνονταν κανονικά κρατήσεις.


Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Κώστα Παπαδημητρίου, το Σωματείο μας έθεσε το θέμα τόσο σε πολιτικό επίπεδο (Υπουργείο Εργασίας) το 2018 με αποτέλεσμα την Άνοιξη του 2019 και αφού είχε εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας ο ορθός τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, να εκδοθεί η εγκύκλιος (Πετρόπουλος Υφυπουργός Εργασίας) που αποκαθιστούσε την αδικία. Τον Ιανουάριο του 2020 καταβλήθηκαν τα πρώτα εφάπαξ με τον νέο τρόπο που αποκαθιστούν την αδικία που είχαν υποστεί οι μηχανοδηγοί και ΟΧΙ μόνο, ενώ έχουν αρχίσει και καταβάλλονται και τα αναδρομικά σε όσους είχαν καταθέσει ενστάσεις για το θέμα.Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους άκουσαν το αίτημα των μηχανοδηγών και όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση της αδικίας.Τον Νάσο Ηλιόπουλο Υφυπουργό Εργασίας που ασχολήθηκε με το θέμα, το ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας, το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Παπαδημητρίου, τον συνάδελφο Πατσιώτη Γιώργο.

Η ΠΕΠΕ απο την πρώτη στιγμή ΣΤΗΡΙΞΕ τον αγώνα των συναδέλφων μας που αφορά ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ τους σιδηροδρομικούς, όταν η ΠΟΣ δεν το έκανε, παρά το ότι ΓΝΩΡΙΖΕ. Θυμίζουμε ότι την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας για το θέμα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου του Σωματείου μας συναδέλφου Γενιδούνια, με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων και τον Πρόεδρο του Ταμείου.Μια διαχρονική αδικία σε βάρος των μηχανοδηγών αποκαταστάθηκε και για άλλη μια φορά η ΠΕΠΕ, απέδειξε σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο ότι αποτελεί εγγυητή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του. 


ΠΗΓΗ: Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών