Οι συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζονται …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζονται …

Μετά την πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά απόφαση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να ασκήσει αγωγή και να ζητάει λεφτά για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, από το Σωματείο των Εργαζομένων, από τον Πρόεδρό του και τον π. Γενικό Γραμματέα του, για το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει, μετά από ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο το σωματίο εργαζομένων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, η συνέχιση της συνδικαλιστικής δίωξης, με τη διαδικασία της αγωγής, εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Συγκεκριμένα έλαβε την πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά απόφαση, να ασκήσει αγωγή και να ζητάει λεφτά, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, από το Σωματείο των Εργαζομένων, από τον Πρόεδρό του και τον π. Γενικό Γραμματέα του, για το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει, μετά από ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο, στον Πρωθυπουργό, ένα χρόνο πριν, με την οποία διαμαρτυρόμενο, ζητούσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, οι οποίοι κωλυσιεργούσαν πάνω από πέντε χρόνια. Επιπλέον έλαβε την απόφαση να ασκήσει και αγωγή κατά ενός εργαζομένου και ενός πρώην Δημοτικού Συμβούλου. Από τον καθένα ζητούνται πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000,00 €). Εφόσον η διοίκηση του Δήμου θεωρεί ότι υπήρξε δυσφήμιση, αντί να κάνει μήνυση ούτως ώστε να αποδειχθεί η δήθεν δυσφήμιση, επέλεξε σε συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης να απαιτήσει λεφτά με άσκηση αγωγής από τους παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι:

·         Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του Σωματείου των εργαζομένων

·         Την πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά, απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ζητάει λεφτά από τους εργαζόμενους του Δήμου, μέσω Αγωγής έλαβε η προηγούμενη διοίκηση του κ. Π. Σούλα, η οποία στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές εισέπραξε την λαϊκή αποδοκιμασία που την έφερε στην τρίτη θέση, μακράν των δύο πρώτων συνδυασμών. Η Οικονομική Επιτροπή στις 17 Απριλίου του 2019, μια μέρα μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου με τις οποίες διεκδικούσαν τα χρήματα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν είχαν χορηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, πήρε την παραπάνω απόφαση.

Δεν έχουν όμως εξηγήσει, τι συκοφαντικό έχει η επιστολή στον Πρωθυπουργό; Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα Τρίτη, όταν ρωτήθηκε ο δικηγόρος του Δήμου επίμονα, από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της, «τι συκοφαντικό έχει η επιστολή;», «ποια είναι τα σημεία αυτά που ενέχουν συκοφαντική δυσφήμηση;» το σώμα εισέπραξε την ηχηρή σιωπή του. Προφανώς δεν απάντησε γιατί είχε προηγηθεί η τοποθέτησή του ότι «… έλαβα εντολή από τη διοίκηση για την κατάθεση της αγωγής»!

Ισχυρότερη απόδειξη ότι ο στόχος τους είναι να πλήξουν τη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου και των μελών του, αποτελεί το γεγονός ότι εφόσον κρίνουν ότι δήθεν δυσφημίστηκαν, δεν αποφάσισαν να κάνουν αντίστοιχες αγωγές σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που δημοσίευσαν την επιστολή του Σωματείου στον Πρωθυπουργό

 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ενώ το Σωματείο κατέβαλε και καταβάλει τα τελευταία χρόνια τιτάνια προσπάθεια για να επέλθει εργασιακή ειρήνη και ηρεμία μεταξύ των εργαζομένων, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστοι στα εργασιακά τους καθήκοντα και να επιτελέσει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες, η νέα διοίκηση του κ. Κ. Μανδαλιανού επιλέγει τη σύγκρουση αντί της συνεργασίας.

Ανοίγει έτσι ο ασκός του Αιόλου, ρίχνει η νέα διοίκηση του Δήμου λάδι στη φωτιά και ξεκινά ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του Δήμου, που είναι πάρα πολλά και χρονίζοντα.

Γιατί η νέα διοίκηση του κ. Κ. Μανδαλιανού έρχεται να πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη του κ. Π. Σούλα και συνεχίζει τις διώξεις εναντίον του Σωματείου, εργαζομένων και αιρετών;

Γιατί επιλέγει τη σύγκρουση και όχι τη συνεργασία;

Γιατί εμπλέκει σε δικαστικές διαμάχες και δηλητηριάζει νέους Δημοτικούς Συμβούλους, που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά, αλλά και ηλικιακά, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση, ούτε καν γνωρίζουν τίποτε για το ζήτημα;

Τι έχει να κερδίσει από τον νέο κύκλο διώξεων, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων που η ίδια προκαλεί, ως μη όφειλε;

Δεν γνωρίζει ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες;

 Όλες αυτές οι εκφοβιστικές ενέργειες γίνονται διότι στο Σωματείο μας έχει αναπτύξει πλούσια διεκδικητική δράση υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεων και αιτημάτων, έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και κατακτήσεις και αυτό οι εργαζόμενοι του Δήμου το γνωρίζουν.

Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν το αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα των εργαζομένων  του Σωματείου στο παρελθόν, δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα.

Μας δυναμώνουν, μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν μια γροθιά.

 
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να το ξανασκεφτεί.

Να επιλέξει το δρόμο της συνεννόησης της συνεργασίας και όχι της σύγκρουσης.

Να ανακαλέσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αγωγή, να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη άσκηση αγωγής εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου  των εργαζομένων του Δήμου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εάν προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του Σωματείου και των υπολοίπων, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι θα ακολουθήσει.

Το Σωματείο δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, είναι αναγκασμένο να πάρει θέση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ωφεληθεί ο πολύπαθος Δήμος.

Ιανουάριος 2020″