Μετακομίζει το επιτελικό κράτος;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετακομίζει το επιτελικό κράτος;

Διαβάσαμε  σήμερα σε  ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Τα Νέα» ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τον συντονισμό του Μαξίμου, επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο αποκέντρωσης της κυβέρνησης το οποίο περιλαμβάνει τη  μετακόμιση των περισσότερων υπουργείων σε κτίρια μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η διαδικασία αυτή μπορεί να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων αυτή τη στιγμή, αλλά πρόκειται για έναν δρομολογημένο σχεδιασμό, καθώς συνδέεται με ζητήματα που αυτή η κυβέρνηση θεωρεί μείζονα, ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Στη λίστα των υπό μετακόμιση τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Οικονομικών, το Εσωτερικών, το Υγείας, το Ανάπτυξης, το Εργασίας και το Υποδομών και δεν αποκλείεται και  η μεταφορά του υπουργείου Πολιτισμού.

Βεβαίως για όσους θυμούνται αυτό δεν είναι ένα εντελώς καινούργιο σενάριο καθώς και στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων σχεδιασμών.

Είμαστε σε αναμονή για να δούμε το σχεδιασμό του επιτελικού αποκεντρωμένου κράτους καθώς και αν τα σχέδια για μετακόμιση των υπουργείων σχετίζονται με αυτά της απαγόρευσης ή ελέγχου των συγκεντρώσεων.

ΠΗΓΗ: arki.gr