Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, κοινών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Στις 14:00 το μεσημέρι καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και η ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00, για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωσή η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό τους από τους μόνιμους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής στην Α/θμια Εκπ/ση, καθώς και την άρνηση του υπουργείου Παιδείας στη σύσταση οργανικών θέσεων στις εν λόγω ειδικότητες στην Α/θμια.

«Ο διορισμός τεσσάρων(!!!) μόνο Γυμναστών στην Πρωτοβάθμια κι ενός μικρού αριθμού συναδέλφων καθηγητών αισθητικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια, έρχεται για πολλοστή φορά να μας δείξει πόσο δυσχερής είναι η θέση των ειδικοτήτων μας. Ειδικά για τους θεατρολόγους καθίσταται σαφές ότι βρισκόμαστε με το ένα πόδι έξω από την Εκπαίδευση, αυξάνοντας την ανησυχία και την αβεβαιότητα που νιώθουμε για σχεδόν μία 15ετία οι περισσότεροι από μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ).

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση επισημαίνει ακόμα ότι στο ΦΕΚ «για άλλη μια φορά διαπιστώνεται η χαώδης διαφορά μεταξύ δύο λογικών: τη λογική της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη μία πλευρά και της λογικής του ΥΠΑΙΘ από την άλλη».

Και προειδοποιούν πως: «Ο αποκλεισμός των συναδέλφων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια στρατηγική απόφαση από πλευράς ΥΠΑΙΘ που θα βρει εφαρμογή και στη Γενική Αγωγή».

Ο ΠΕΣΥΘ καταλήγει ως εξής: «Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι: H τέχνη στο σχολείο είναι αναγκαιότητα κι όχι πολυτέλεια. Όλοι οι μαθητές, σε ΟΛΑ τα σχολεία έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα. Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών ειδικοτήτων πρέπει να λάβει τέλος!»

ΠΗΓΗ: efsyn