Στάση εργασίας και γενική συνέλευση σήμερα στην Alpha Bank – Καμία απόλυση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στάση εργασίας και γενική συνέλευση σήμερα στην Alpha Bank – Καμία απόλυση

Στάση εργασίας ως τις 11 π.μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της «Alpha Bank» στην Αττική. Τη στάση προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο κτίριο Συγγρού 54.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στην «Alpha Bank» να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και απαιτεί να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης, να μη γίνει καμία απόλυση.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η απόφαση της «Alpha Bank» για μεταφορά των δανείων οριστικής καθυστέρησης («κόκκινα») σε συνεργαζόμενη εταιρεία μαζί με τους εργαζόμενους από τα αντίστοιχα τμήματα έρχεται να υλοποιήσει τους γενικότερους στόχους Κυβέρνησης, ΤΧΣ και τραπεζιτών για δραστική μείωση του προσωπικού στις τράπεζες.

Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την εργασιακή προοπτική που θέλουν για εμάς.

Ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην «ALPHA BANK», χωρίς κανένα ενδοιασμό, ενισχύει αυτή την προοπτική, αφού με ανακοινώσεις τους τα δύο επιχειρησιακά σωματεία σπεύδουν να συγχαρούν την τράπεζα. Την καλούν άμεσα να προχωρήσει για το «καλό όλων», ενώ ταυτόχρονα εκβιάζουν κατά πρόσωπο τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι “δεν έχουν άλλη επιλογή”.

Δεν χαρίζουμε τη δουλειά μας σε κανέναν!

Το Κλαδικό Σωματείο όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και στο Χρηματοπιστωτικό στο Ν. Αττικής κλιμακώνει τη δράση του και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην «ALPHA BANK» να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:

  • Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης. Καμία απόλυση.
  • Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση δανείων οριστικής καθυστέρησης σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην «ALPHA BANK». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr