ΣΥΔΑΠΤΤ: Αναστολή Απεργίας – Τα επόμενα βήματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Αναστολή Απεργίας – Τα επόμενα βήματα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

03/12/2019

Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος
Ν. Χριστιανόπουλος

Συναδέλφισσες, -οι,

Ενημερωθήκαμε από το σύστημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το αίτημα της εταιρίας Icap Outsourcing Solutions για να προκηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία μας, έγινε μερικώς δεκτό. Θα μελετήσουμε προσεκτικά τα τυπικά προβλήματα που προέκυψαν, όταν η απόφαση υπογραφεί από τη γραμματέα του δικαστηρίου και κοινοποιηθεί στο νομικό μας σύμβουλο. Σε αυτό το σημείο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δυστυχώς το δικαστήριο –πιστό στην παράδοση που θέλει το 90% των απεργιών να κρίνονται παράνομες- έκρινε παράνομη την απεργία, για δικονομικούς λόγους .

Μια απεργία που σίγουρα όμως έχει νομιμοποιηθεί στα μάτια των συναδέλφων και συναδελφισσών, πράγμα που φαίνεται τόσο από την συμμετοχή όσο και από την διάρκεια σε αυτή. Αυτό ενόχλησε την εργοδοτική πλευρά και την ώθησε να πάει στα δικαστήρια, κάτι το οποίο δεν έγινε για παράδειγμα στην 48ωρη απεργία στις 9 και 12 Ιουνίου του 2017 που επίσης είχε κηρυχτεί από το κλαδικό σωματείο (ΣΥΔΑΠΤΤ).

Παρόλα αυτά λόγω της απόφασης του δικαστηρίου, αναστέλλεται η συνέχιση των απεργιών. Δεν είμαστε έκνομοι. Λειτουργούμε δυναμικά και αγωνιστικά αλλά και θεσμικά και κυρίως υπεύθυνα. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θέσουμε εργαζομένους στον κίνδυνο να συμμετέχουν σε μια απεργία που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σκοπεύουμε να υποστείλουμε τις σημαίες μας. Αυτό που ξεκίνησε στην Εθνική θα συνεχιστεί με κάθε δυνατό μέσο. Στο επόμενο διάστημα θα συγκληθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων για να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις.

Στην συνάντηση τώρα, που είχαμε τα Σωματεία ΣΥΔΑΠΤΤ και Σύλλογος Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Icap Outsourcing Solutions κ. Θ. Τόλλη, μας ενημέρωσε σχετικά με τις απολύσεις, πως πρόκειται για απόφαση της τράπεζας να μειωθεί το «έργο». Ας επαναλάβουμε εδώ πως θέση μας είναι πως καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας και δεν υπάρχει κανένα έργο. Παρόλο που τα σωματεία έθεσαν τα πάγια αιτήματα τους με προεξέχων αυτό της επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων μας ή την τήρηση στο ελάχιστο κοινωνικών κριτηρίων, δυστυχώς η στάση της εταιρίας ήταν εντελώς άκαμπτη και αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως στην επικοινωνία που είχαμε με στελέχη της Τράπεζας, μας ενημέρωσαν πως υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, πολλές διευθύνσεις υπολειτουργούν, ενώ εξακολουθούν και γίνονται προσλήψεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τον αριθμό των απολυμένων.

Εκτός από τις 19 ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους στο αγώνα μας, την αλληλεγγύη της εξέφρασε και η Ο.Ι.Υ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Θα συγκληθεί Δ.Σ και των δύο Συλλόγων για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, δείξαμε τη δυναμική μας. Κοιτάμε μπροστά με νέο βηματισμό.

ΤΟ Δ.Σ