Αυτοαπασχολούμενοι: Υπολογισμός σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές (εφαρμογή)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυτοαπασχολούμενοι: Υπολογισμός σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές (εφαρμογή)
 

Ο αυτοαπασχολούμενος και ο ελεύθερος επαγγελματίας, αποκτούν το δικαίωμα να επιλέγουν μόνοι τους πόση σύνταξη θα πάρουν όταν έρθει η ώρα και συμπληρωθεί το όριο ηλικίας. Αυτή είναι η βασική «φιλοσοφία» του νέου συστήματος; Όποιος επιλέξει να πληρώνει μόνο την ελάχιστη εισφορά, θα έχει και μικρότερη σύνταξη ενώ όποιος θελήσει να αντιμετωπίσει ως «κουμπαρά» το νέο σύστημα δίνοντας κάτι παραπάνω, θα έχει και την αντίστοιχη «επιβράβευση». Το fpress.gr βγάζει τον κανόνα από τη σφαίρα της θεωρίας και υπολογίζει ακριβώς: δείτε πόση σύνταξη θα πάρετε ανάλογα με το πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα.

Το νομοσχέδιο, θα περιλαμβάνει μια διάταξη που θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική την καταβολή περισσότερων χρημάτων από την πλευρά των αυτοαπασχολουμένων. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα επιλέγουν το ποσό της εισφοράς που θα πληρώνουν κάθε μήνα: από 210 έως 566 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εισφορών θα πηγαίνει για την κύρια σύνταξη και το υπόλοιπο για τις ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης. Εξετάζεται να μπει «πλαφόν» στις εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στα 66 ευρώ (αφού ούτως ή άλλως οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες). Έτσι, όσο περισσότερα πληρώνει ένας επαγγελματίας ως εισφορά, τόσο περισσότερα θα πηγαίνουν για την κάλυψη της σύνταξής του. Ο πίνακας με τις αναλογίες, διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 126 93 33 466
1ο επίπεδο 210 155 55 777
2ο επίπεδο 252 186 66 932
3ο επίπεδο 302 236 66 1180
4ο επίπεδο 363 297 66 1485
5ο επίπεδο 435 369 66 1845
6ο επίπεδο 566 500 66 2500

Το μεγάλο ερώτημα είναι, αυτές οι συντάξιμες αποδοχές που υπολογίζονται στον πίνακα, τι σύνταξη βγάζουν. Προς το παρόν, το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί με βάση τους υφιστάμενους συντελεστές αναπλήρωσης. Αυτοί όμως πρόκειται να αλλάξουν για να ευνοηθούν όσοι έχουν πολλά έτη απασχόλησης. Το fpress.gr κάνει τους υπολογισμούς με βάση το σημερινό καθεστώς και προφανώς με το που θα ψηφιστεί ο νέος νόμος, θα γίνουν οι σχετικές διορθώσεις.

Ιδού λοιπόν το εργαλείο υπολογισμού της σύνταξης για τους αυτοαπασχολούμενους

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Διαλέξτε μόνοι σας πόση σύνταξη θα πάρετε
Πόσες εισφορές θα πληρώνετε ανά μήνα;
Εισφορές κύριας σύνταξης
Εισφορές υγειονομικής περίθαλψης
Συντάξιμες αποδοχές:
Επιλέξτε τα έτη ασφάλισης:
ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ (μετά την αφαίρεση των εισφορών υγείας)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ (αναλογία σύνταξης προς τις συντάξιμες αποδοχές)

ΠΗΓΗ:  fpress.gr