Εργασιακή απορρύθμιση αλά 2010-2015

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργασιακή απορρύθμιση αλά 2010-2015

Η νέα περίπτωση απόλυσης στην Πάτρα υπογραμμίζει την μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επιστροφή της αγοράς εργασίας στην πρώτη μνημονιακή περίοδο, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης και την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είπε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Αμέσως μετά τις εκλογές, θύμισε ο κ. Τεμπονέρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να πλήξει δύο εμβληματικές προσθήκες του ΣΥΡΙΖΑ στην εργατική νομοθεσία με δύο αντίστοιχες κινήσεις:

  • την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, που επέτρεψε ξανά στους εργοδότες να απολύουν αυθαίρετα, όπως έγινε σαφές και με το νέο περιστατικό στην Πάτρα
  • την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από Ειδική Γραμματεία σε απλή Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, δίνοντας σήμα σε εργοδότες να ξεκινήσουν πογκρόμ τέτοιων κινήσεων σε εργαζόμενους

Όλα αυτά είναι ένα δείγμα μόνο του τι σημαίνει κανονικότητα και μία αγορά εργασίας που φαίνεται να επιστρέφει στις συνταγές του 2010-2015, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.