Το ΕΚΑ στο πλευρό των Εργαζόμενων στην WIND

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ στο πλευρό των Εργαζόμενων στην WIND

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράσταση του στον συνάδελφο ΜΜ, και συνολικά στους εργαζόμενους της Wind, που για άλλη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και δίνουν μέρες τώρα απάντηση με πολύμορφες κινητοποιήσεις και νέα 24ωρη απεργία στις 18.11.2019.

Ο συνάδελφος 6 μήνες μετά την πρόσληψή του, κρίθηκε από την διοίκηση της Wind, ακατάλληλος γιατί πρωτοστάτησε και απήργησε στις δυο 24ωρες απεργίες, 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, κόντρα στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Ένα πολυνομοσχέδιο που θέλει να βάλει ταφόπλακα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, που θέλει συνδικάτα στα χέρια της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σε αυτή ακριβώς την πολιτική που συνεχίζουν οι κυβερνήσεις, πατάνε και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όπως και η Wind και αποθρασυνόμενοι προσπαθούν να φιμώσουν κάθε πρωτοπόρα φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Wind και του σωματείου τους, κόντρα στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων και καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Απαιτούμε τώρα την ανάκληση της απόλυσης  του συναδέλφου, να επιστρέψει τώρα στην δουλειά.  Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

(PDF) (DOC)