Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις των ΜΑΤ τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, ενάντια σε φοιτητές που αντέδρασαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγιστεί το πανεπιστήμιο μέχρι τις 17 Νοέμβρη.

Η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο και να διώξει τους φοιτητές από τα μαθήματά τους δε συνάδει με τη δημοκρατική δυνατότητα των φοιτητών και των συλλόγων τους εκτός από τα μαθήματα τους που χάθηκαν, να κάνουν γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμούν οι ίδιοι για να τιμήσουν τον εορτασμό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η επέμβαση των ΜΑΤ κατ’ εντολή της κυβέρνησης στέλνει σαφές μήνυμα ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και στη δουλειά. Το δόγμα του «νόμος και τάξη» επιδιώκει να διαμορφώσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στο σχολεία. Πάει παράλληλα με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με ενδυνάμωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

(PDF) (DOC)