ΑΣΚ-ΟΤΑ: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΣΚ-ΟΤΑ: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων

Η κυβέρνηση αντί να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, προς όφελος των δημοτών, προφανέστατα ξεπληρώνει γραμμάτια, καταγγέλλει η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει επισήμως και από την πόρτα τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια», επισημαίνει η ΑΣΚ – ΟΤΑ Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου», φέρνει την «ανάπτυξη» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βάσει του άρθρου, δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών, συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
Το άρθρο αυτό καταργεί το άρθρο 61 του Νόμου 3979, το οποίο απαιτούσε αιτιολογημένη απόφαση που να τεκμηριώνει την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών κι απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει επισήμως και από την πόρτα τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια, για να αναλάβουν τη συλλογή μεταφορά στερεών αποβλήτων και τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
Αίρονται και τα τελευταία θεσμικά εμπόδια, αλλά και οι όποιοι έλεγχοι νομιμότητας αποφάσεων που είχαν απομείνει.
Πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι από καιρό για να προχωρήσουν σε αυτές τις διαδικασίες, που τώρα απλοποιούνται.
Η κυβέρνηση αντί να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, προς όφελος των δημοτών, προφανέστατα ξεπληρώνει γραμμάτια.
Καλούμε όλους μας σε επαγρύπνηση, για να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας και το δικαίωμα στην εργασία.