«ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ» Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάλλαξης του «ΕΝ.Α.Σ.»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ» Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάλλαξης του «ΕΝ.Α.Σ.»

Συνάδελφοι, Όπως ήδη γνωρίζετε, η συνεδρίαση του ΔΣ 12.9.2019 του ΕΝ.Α.Σ. είχε ως βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης την Τροποποίηση Άρθρων του Καταστατικού του Συλλόγου. Ένα τεράστιο ζήτημα που η επώνυμη παρέα που ηγείται του σωματείου απέκρυψε «δημοκρατικά» από τους εργαζόμενους ακόμη κι απ’ τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ!!! Ακόμη και μετά το σούσουρο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μας, εξακολουθούν να κρατούν κρυφές από τους συναδέλφους τις επιδιώξεις τους. Ο δε φόβος τους μπροστά στη γενική κατακραυγή είναι τέτοιος που δεν τόλμησαν τελικά να εισηγηθούν τις αλλαγές για την Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. στις 19/10 !!! Πρόκειται βέβαια για τακτικό ελιγμό/αναδίπλωση. Απλά μεταθέτουν την ουσιαστική διάλυση του σωματείου για μετά τις εκλογές! Ωστόσο σ’ αυτήν την Γενική Συνέλευση εισηγούνται -εκτός ημερήσιας διάταξης- την επιστολική ψήφο, μια φαινομενικά «αθώα» απόφαση που όμως είναι απαγορευτική για συνδικαλιστικά σωματεία… (Δείγμα κι αυτό των επιδιώξεών τους για απεμπόληση του συνδικαλιστικού χαρακτήρα του Συλλόγου). Στην επόμενη μετά τις εκλογές έκτακτη Γενική Συνέλευση – σκούπα θα καθοριστεί τελικά:
• η μετατροπή του ΕΝ.Α.Σ. σε σωματείο αστικού δικαίου εκτός συνδικαλιστικού νόμου, ουσιαστικά δηλαδή σε… Πολιτιστικό Σύλλογο
• η δυνατότητα εγγραφής στο νέο αυτό μόρφωμα γυρολόγων συνταξιούχων της παράταξής τους, μετατρέποντας έτσι το σωματείο εργαζομένων σε… κλειστό club «συγγενών και φίλων»
• η εφ’ όρου ζωής διαχείριση της περιουσίας του ΕΝ.Α.Σ. που σήμερα με βάση το Καταστατικό του Συλλόγου καταλήγει στους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ, που είναι και οι πραγματικοί κτήτορες!
Καλούμε σε αυτή τη φάση όλους εσάς που παραμείνατε σταθερά συσπειρωμένοι στο Σύλλογο. Ακόμη, τους ευρισκόμενους σε δικαστική διαμάχη με την Τράπεζα συναδέλφους που θα μείνουν μετέωροι χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη. Αλλά και τους αποχωρούντες συναδέλφους οι οποίοι ωθούνται να γίνουν συνεργοί στην ακύρωση του συνδικαλιστικού χαρακτήρα του Συλλόγου Εργαζομένων:
Να πούμε με όλους τους τρόπους ένα ηχηρό ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα που εξελίσσεται στον ΕΝ.Α.Σ. εις βάρος των εργαζομένων και προς όφελος της Τράπεζας.
ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank