ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΑΚ Τραπεζοϋπαλλήλων

Με απαρχή την μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου 2019, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα όσοι απασχολούνται στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, στην Τράπεζα που υπηρετούν με συνέπεια και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία της, τα τελευταία χρόνια.

Η Τράπεζα με μια αυταρχική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, μέσω Γενικών Διευθυντών της, εξέφρασε ήδη από τον Ιανουάριο, την πρόθεσή της να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, σε ξένη εταιρεία χωρίς καμία διασφάλιση για το εργασιακό μέλλον αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Τράπεζα μπροστά στην αντίδραση των εργαζομένων στα σενάρια της απόσχισης και εν συνεχεία στην ειλημμένη απόφαση για αυτή, χρησιμοποίησε όλα τα όπλα της, προχωρώντας σε απειλές και εκβιασμούς, χωρίς οι εργαζόμενοι να τύχουν της προστασίας που θα άρμοζε, τόσο από την ΟΤΟΕ αλλά κυρίως τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο.

Το βάρος αυτού του αγώνα το σήκωσαν κυρίως δύο σύλλογοι ο ΣΕΥΤΠΕ (πρώην Τρ. Κύπρου) με 3.000 μέλη περίπου, ο Ενωτικός Σύλλογος (πρώην Τρ. Μακεδονίας Θράκης) και εν συνεχεία μεμονωμένες παρατάξεις από τους υπόλοιπους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, με βασικό άξονα την εθελοντική βάση πάνω στην οποία θα έπρεπε να αφεθούν να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι χωρίς απειλές και  εκβιασμούς.

Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η τράπεζα και δεν ξέρουμε και ποιοι άλλοι, με πληρωμένα δημοσιεύματα κάποιων γνωστών δημοσιογράφων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην εργοδοσία, με ασύστολα ψεύδη κατά του ΣΕΥΤΠΕ αλλά και του προέδρου του Μπεμπένη Μανώλη, είναι πόλεμος εναντίον συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος και θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν δυναμικά βρίσκοντάς μας όλους απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς και θα είμαστε δίπλα σε όποιον συνδικαλιστή ή συνδικαλίστρια δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από τα τιποτένια πιόνια των εργοδοτών.

 

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ Ή ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ