Δηλώσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δηλώσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ

«Μετά τις εθνικές εκλογές έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Προφανώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου, και συνέχισε:

«Εκτιμήσαμε, ότι πρέπει να διαδηλώσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα μας, όπως τόσα χρόνια τα παρουσιάσαμε και αντιτεθήκαμε στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων. Αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχιστεί και στο μέτρο που έχουμε τέτοια βήματα, πάλι οι αντιδράσεις μας θα είναι όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλω όμως να είμαι σαφής. Εμείς όπως δεν κρίναμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το τι ήταν ή τι έλεγαν το ίδιο θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση. Και η κρίση μας αν χρειαστεί θα είναι αυστηρή και οι κινητοποιήσεις μας επίσης».

Ο κ. Παναγόπουλος άφησε αιχμές και για το ΠΑΜΕ, αναφερόμενος σε «εσωτερικές αδυναμίες» του συνδικαλιστικού κινήματος και πρόσθεσε:

«Θα αγωνιστούμε με όλους τους συναδέλφους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων, που βρίσκονται από την μεριά της δημοκρατίας, των αγώνων, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Με αυτές τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε και το δίκιο και τη δημοκρατία στα συνδικάτα και να προωθήσουμε τα ζητήματα των εργαζομένων».

Στα «αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός χώρος» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας και πρόσθεσε: «Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση την επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού, είναι δύο μισθοί που περικόπηκαν σε μια μέρα με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάσουν το ένα έβδομο του εισοδήματος τους».

Ο κ. Πάιδας ζήτησε κατάργηση του «ανθρωποκτόνου» νόμου Κατρούγκαλου, μέτρα για την αντιμετώπιση της «υποστελέχωσης» του δημοσίου με «άμεσες προσλήψεις», ειδικά στο χώρο της παιδείας και της υγείας και την διατήρηση των βαρέων και των ανθυγιεινών.

«Δέκα χρόνια μέσα στην κρίση και στα μνημόνια, επτά διαφορετικοί πρωθυπουργοί, άλλες τόσες κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και τα πράγματα για τους εργαζόμενους πάνε από το κακό στο χειρότερο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και συνέχισε : «Καλούμε το πολιτικό σύστημα να σοβαρευτεί, να συνεννοηθεί, ώστε να επανέλθουν άμεσα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ο κατώτατος μισθός στα 751 προκειμένου να βελτιωθεί το εισόδημα».

Στην κεντρική ομιλία το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, στην ανεργία, την υποαπασχόληση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε μεγάλες, ή και τοπικές επιχειρήσεις, κ.α.

ΠΗΓΗ: news247.gr