Αχτσιόγλου: Κατά παραγγελία δημοσιεύματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αχτσιόγλου: Κατά παραγγελία δημοσιεύματα

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται στη ρύθμιση για την ειδική αιτιολόγηση των απολύσεων που κατάργησε προσφάτως η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βραδυνή της Κυριακής» με γενικό τίτλο «Stop στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων» αναφέρεται ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «καταργεί το νόμο-έκτρωμα Αχτσιόγλου», ενώ μεταξύ άλλων σημειώνεται «Πώς γίνεται μπούμερανγκ για 500.000 συμβασιούχους η αναγραφή του λόγου απόλυσής τους».

Με δήλωσή της, η τέως υπουργός τονίζει ότι η εφημερίδα επιχειρεί «να διαστρεβλώσει τη ρύθμιση για την ειδική αιτιολόγηση των απολύσεων που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε εν κρυπτώ κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Αφού αναφέρεται στη σπουδαιότητα της ρύθμισης, υπογραμμίζει ότι «όσα δημοσιεύματα “πλυντήρια” κατά παραγγελία και αν στηθούν δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο», συμπληρώνοντας με νόημα ότι η σημερινή κυβέρνηση καταργεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δείχνει ουσιαστικά τον δρόμο που θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον στον τομέα της εργασίας.

«Κατά παραγγελία δημοσιεύματα “πλυντήρια” δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο»

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Με σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» επιχειρεί να διαστρεβλώσει τη ρύθμιση για την ειδική αιτιολόγηση των απολύσεων που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε εν κρυπτώ κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η ρύθμιση προέβλεπε ότι η απόλυση δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη αλλά θα έπρεπε  να δικαιολογείται από βάσιμο λόγο. Σε αντίθετη περίπτωση η καταγγελία της σύμβασης εργασίας θα ήταν άκυρη. Ενημερώνουμε, δε, τον συντάκτη του δημοσιεύματος ότι ο βάσιμος λόγος απόλυσης είναι αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Παγκόσμια πρωτοτυπία» λοιπόν και «έκτρωμα Αχτσιόγλου» είναι προφανώς για την εφημερίδα και τον κ. Βρούτση τα οριζόμενα στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, δηλαδή το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα.

«Φακέλωμα» του εργαζόμενου για την εφημερίδα και τον κ. Βρούτση είναι προφανώς η προστασία του από πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Όσα δημοσιεύματα «πλυντήρια» κατά παραγγελία και αν στηθούν δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταργεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων και αποδεικνύει ποια είναι η «κανονικότητα» που οραματίζεται για τους εργαζόμενους της χώρας.

πηγή : efsyn.gr