Συμμορφωθείτε (ξανά), το μήνυμα του υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΠΑΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμορφωθείτε (ξανά), το μήνυμα του υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΠΑΠ

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην «εθελούσια» απόλυσή τους

Η πίεση προς εργαζόμενους του ΟΠΑΠ, προκειμένου να δεχτούν την εθελούσια αποχώρησή τους τέθηκε την Δευτέρα 20/5σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρείας.

Οι τελευταίοι, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενες συναντήσεις, δέχτηκαν από την πλευρά του υπουργείου το μήνυμα να συμμορφωθούν με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, σύμφωνα με την οποία οφείλουν να προχωρήσουν σε διαβούλευση με το σωματείο για το ζήτημα της εθελούσιας εξόδου.

Με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκε η θέση του σωματείου για την αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, χρησιμοποιεί εκβιαστικές μεθόδους ώστε πολλοί εργαζόμενοι «να υπογράψουν, επί της ουσίας, την απόλυσή τους, με αντάλλαγμα λίγο μεγαλύτερη αποζημίωση».

Το σωματείο, το οποίο πρόσφατα, όπως αναδείξαμε μέσω του Left.gr, πέτυχε την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΠΑΠ, μετά από μακρύ αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία εθελούσια, όποια πίεση και να τους ασκηθεί και να περιφρουρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Αναμένει από τη διοίκηση να δεχτεί τις παραινέσεις του υπουργείου και να καλέσει το Δ.Σ. του σωματείου σε συνάντηση στην οποία θα τηρηθούν πρακτικά.

Πηγή: left.gr